Reklam Alanı
Reklam Alanı

Kütahya’da çadırdaki depremzedeler, AFAD konteynerlerine yerleşiyor

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Oğuzhan KILIÇ/ALTINTAŞ (Kütahya), (DHA)- KÜTAHYA’da yaşanan 5 büyüklüğündeki depremin ardından evlerinin ‘ağır hasarlı’ olduğu tespit edilerek çadırlara yerleştirilen 18 hane halkı, yaşam koşullarının geliştirilmesi için AFAD ekiplerince kurulan konteynerlere yerleştiriliyor.
Altıntaş ilçesinde, 31 Ağustos’ta meydana gelen depremin ardından Kütahya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekiplerince hasar tespit çalışması yapılarak Beşkarış, Aydınlar, Genişler, Alibeyköy, Murathanlar ve Osmaniye köylerinde 34 konut, 5 ahır ve 2 iş yeri ağır hasarlı yapı olarak belirlendi. Evleri ‘ağır hasarlı’ olduğu tespit edilen aileler için bölgeye 26 çadır kuruldu. Yaklaşık 15 gündür çadırlarda kalan ailelerin yaşam koşullarını iyileştirmek için Kütahya Valiliği ve AFAD Kütahya ekipleri köylerde konteyner kurulum çalışmalarını tamamladı.
18 KONTEYNER KURULDU
Çadırda kalan aileler için Beşkarış’a 13, Aydınlar’a 3, Alibeyköy ve Murathanlar köylerine birer adet olmak üzere toplam 18 konteyner kuruldu. Ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nce afetzedelere psikososyal destek verildi. İl Müftülüğü ekipleri de depremzedeleri ziyaret edip manevi destek veriyor. Türk Kızılayı’nın da 78 depremzedeye 3 öğün yemek sağladığı belirtildi.

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!