Reklam Alanı
Reklam Alanı

La Palma’da yanardağdan lav akışı devam ediyor

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

İspanya, (DHA)- İspanya’nın güneybatısındaki La Palma adasında bulunan Cumbre Vieja Yanardağı’nda lav akışı, 1,5 aydır devam ediyor. İspanya medyası, adada 30’dan fazla depremin meydana geldiğini, bunların en az 13’ünün büyüklüğünün 3 üzeri olduğunu duyurdu.
La Palma adasındaki Cumbre Vieja Yanardağı’nda 19 Eylül’de başlayan lav akışı, ada sakinlerinin hayatını olumsuz etkilemeye devam ediyor. İspanya Ulusal Coğrafya Enstitüsü (IGN), adada 32 depremin meydan geldiğini, bunlardan 13’ünün büyüklüğünün 3’ün üzerinde olduğunu duyurdu. Adada meydana gelen ve büyüklüğü en fazla olan deprem ise 3.6 olarak kaydedildi. Kanarya Adaları Volkanik Acil Durum Planı kapsamında adada yaşayanlara kapı ve pencereleri kapatma, çocukların evden dışarı çıkmamasını sağlama, açık alanlarda bulunmama, su kaynakları ve depolarını koruma altına alma çağrısı yapıldı.
KÜL YAĞMURU NEDENİYLE EĞİTİME ARA VERİLDİ
La Palma yerel yönetiminden yapılan açıklamada, eğitime ara verildiği ifade edilerek, “2 Kasım, El Paso, Los Llanos de Aridane, Tazacorte, Tijarafe ve Puntagorda eğitim merkezlerinde yüksek kül seviyeleri nedeniyle sınıf etkinliği askıya alınacak” denildi. Bu kapsamda öğrencilerin online eğitim alacakları belirtildi.

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!