Reklam Alanı
Reklam Alanı

Mahalleli tahliye edilmek istenen muhtarlık binası önünde nöbet tutmaya başladı

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

İZMİR’in Torbalı ilçe Belediye Başkanı İsmail Uygur’un Çakırbeyli Mahallesi’nin muhtarlık binasını tahliye ettirmek istemesine vatandaşlar tepki gösterdi. Bina önünde nöbet tutmaya başlayan mahalleli, “Ölmek var dönmek yok. Muhtarlık binasını yıllar önce biz yaptık. Şimdi başka bir yere taşınmasını istemiyoruz” dedi.

Torbalı ilçesinin CHP’li Belediye Başkanı İsmail Uygur ile Çakırbeyli Mahallesi’nde yaşayanlar, muhtarlık binasıyla ilgili tahliye kararı alınması üzerine karşı karşıya geldi. Zabıta ekiplerinin 15 Ocak Cuma günü tahliye kararını uygulamak için geldiği muhtarlık binası önünde, mahalleli nöbet tutmaya başladı. Mahalleli, tüzel kişilikten belediye mülkiyetine geçen muhtarlık binasıyla ilgili tahliye kararının, mahkeme ya da meclis kararıyla alınmadığını ileri sürdü. Nöbet tutan vatandaşlar ile zabıta ekipleri arasında yaşanan tartışma üzerine jandarma, bölgede güvenlik önlemi aldı.
Çakırbeyli Mahalle Muhtarı İbrahim Kabaca sessizliğini korurken, belediye yetkilileri köy tüzel kişiliğinden büyükşehir mülkiyetine geçen binanın yasalara uygun olarak tahliye edildiğini savundu.

‘ÖNCEDEN KÖYDÜ ŞİMDİ BELEDİYE OLDU’
Mehmet Pınar (47), muhtarlık binasının mahallenin kalbi olduğunu belirterek, “Çakırbeyli’de doğup, büyüdüm. Kendimi bildim bileli burası muhtarlıktı. Eskiden köy statüsündeydik. Şimdi Torbalı Belediyesi’ne bağlı mahalle olduk. Torbalı’da 42 mahalle olmasına rağmen Özbey ile Çakırbeyli’de sorun yaşanıyor. Tahliye kararının siyasi olduğunu düşünüyorum. Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, tahliye kararını yeniden gözden geçirmeli. Bu bina, köylüye ait. Konu, artık onur meselesine dönüştü. Buranın kalbini boşaltmak istiyorlarsa biz de o kalbi vermeyeceğiz” dedi.

BELEDİYE İLE HALKI, KARŞI KARŞIYA GETİRDİLER
İbrahim Akçıoğlu da mahalleli olarak muhtarlık binasını beklediklerini ifade etti. Akçıoğlu “Belediye başkanı tahliye için adamlarını gönderdi. İzin vermedik. Bu binayı, Çakırbeyli köy statüsündeyken el birliğiyle yaptık. Her tarafında tüyü bitmemiş yetimin hakkı var” diye konuştu. Mahalle sakinlerinden Lütfü Baştürk, soğuk havaya rağmen köyün malı olan binayı bırakmayacaklarını iddia ederek, “Zabıtalar gönderildi. Muhtarlık binasını siyasi olarak elimizden almak istediler. İşçilerle köylüleri birbirlerine kırdırdılar. Ölmek var, dönmek yok” dedi. İbrahim Aksoy ise tahliye kararı kaldırılana kadar kamu hizmeti verilen binayı bekleyeceklerini kaydetti. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————
-Muhtarlık binasından görüntü
-Mahalle sakinleri röportaj
-Nöbet tutanlardan görüntü
-Jandarma araçlarından görüntü

Haber – Kamera: Tolga TAHÇI / İZMİR, (DHA)

Reklam Alanı
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!