Reklam Alanı
Reklam Alanı

Mani şovu yapan davulcular, bahşişlerin pencereden atılmasını istedi

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)- BURDUR’da ramazan davulcuları Ulu Cami yanında toplanarak ramazan manileri söyledi. 32 kişilik davulcu grubu, pandemi dolayısıyla iş yapamadıklarını belirterek, bu yıl bahşişlerin pencereden atılmasını istedi.
Burdur’da vatandaşları sahura uyandırmak için görev yapan ramazan davulcuları, dün akşam Ulu Cami yanında toplandı. Zurnalar eşliğinde ramazan manileri söyleyen davulcular bu yıl pandemi dolayısıyla iş yapamadıklarını belirterek, vatandaşlardan bahşişlerini pencerelerden atmasını istedi.
Ramazan davulcularının sorumlularından Berkant Bıçaklı, 32 kişilik davul zurna ekibinin tüm Burdur’un mahallelerinde gece 03.00’ten itibaren göreve başladığını ve imsak vaktine 15 dakika kala bitirdiklerini söyledi. Bıçaklı, “Geçen sene olduğu gibi bu sene de maske, mesafe, hijyen kurallarına uygun olarak Ulu Cami civarındaki arkadaşımızın iş yerinde toplanıp, herkes 02.50’de mahallesine çıkıyor. Dedem, babam zamanından gelen eski kültürümüzü devam ettirmemize izin verdikleri için devlet büyüklerimize teşekkür ederim” dedi.
Ahmet Dana da “81 ilde tekiz biz davul zurna olarak. 32 kişilik ekiple tüm Burdur’u dolaşıyoruz. Kimseyi çok fazla rahatsız etmeden, zaten evlerinin önünden geçiyoruz. Zillerine basarız camdan, pencereden bahşiş atarlarsa bizlere de iyi olur, katkı olur. Müzisyenler olarak 1,5 yıldır zaten zor durumdayız. Bu konuda yetkililerden yardım bekliyoruz. Hepsinden Allah razı olsun” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!