Reklam Alanı
Reklam Alanı

Mayıs ayında 42 sağlık çalışanı şiddete maruz kaldı

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

ANKARA, (DHA)- SAĞLIK-Sen’in ‘Sağlıkta Şiddet Raporu’na göre mayıs ayında sağlık çalışanlarına yönelik 22 şiddet olayı meydana geldiği, 42 sağlık çalışanının mağdur olduğu belirtildi.

Sağlık-Sen tarafından yapılan yazılı açıklamada, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet hususunda hiçbir gerekçeyi kabul etmedikleri belirtildi. Sorunun çözüm noktasında sorumluluktan kaçınılmaması gerektiği ifade edilen açıklamada, yaşanan şiddet olaylarının adresi Mayıs ayında da değişmedi kaydedildi. Şiddet olayları içerisinde 22 vakanın 18’inin hem sözlü hem fiili olarak meydana geldiği belirtilen açıklamada, “Olayların 3’ü sözlü 1’i ise, mobbing olarak gerçekleşti. 22 şiddet olayının, 10’una hastalar, 9’una hasta ve hasta yakınları, 1’ine yönetici, 2’sine ise, magandalar sebebiyet verdi. Daha önceki aylarda gerçekleşen şiddet olaylarında olduğu gibi şiddetin türleri de failleri de aynı. Bu veriler sağlık çalışanlarını daha fazla yaralar mahiyettedir. Yaşanan şiddet olaylarının adresi mayıs ayında da değişmedi. Vakaların 17’si hastanelerde, 2’si Aile Sağlık Merkezleri’nde (ASM), 3’ü sahada meydana geldi. 12 doktor, 11 hemşire, 8 Acil Tıp Teknisyeni (ATT), 7 sağlık çalışanı, 4 güvenlik görevlisi bu ay şiddet mağduru oldu. Şiddet, doktor, hemşire, tekniker, güvenlik görevlisi ayrımı yapmadığı gibi yine cinsiyet ayrımı da yapmadı. Olaylarda 16’sı kadın, 26’sı ise erkek olmak üzere 42 sağlık çalışanı mağdur oldu” denildi.

‘SAĞLIK ÇALIŞANLARI KAHRAMANLIKLARIYLA ANILMAK İSTİYOR’

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş ise, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet haberleri duymak istemediklerini ifade ederek, “Sağlık çalışanları emekleriyle, kahramanlıklarıyla anılmak istiyor. Bir saldırganın gözü dönmüşlüğü sonucu haber bültenlerine konu olmak istemiyor sağlık çalışanları. Elbirliği ile bu sorunun üstesinden gelmek mümkün. Hiçbir sorun çözümsüz değildir. Yeter ki istensin ve gereken hassasiyet gösterilsin” dedi.

Reklam Alanı
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!