Reklam Alanı
Reklam Alanı

Mersin’de tarım arazileri doludan zarar gördü; narenciye kurtuldu

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Soner AYDIN- Adnan AÇIKGÖZ/ MERSİN (DHA)- MERSİN’deki dolu yağışı nedeniyle ekili alanlar zarar gördü. Üretim alanlarını gezen Akdeniz Ziraat Odası Başkanı Turgut Demir, “Narenciyenin çok ciddi bir kısmının hasat edilmiş olması, bizim açımızdan teselli oldu” dedi.
Ülke genelindeki yağışlı hava Mersin’i de etkisi altına aldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce, kuvvetli sağanak yağış uyarısı yapılan Mersin’de, salı akşamı dolu yağışı etkili oldu. Yaklaşık 10 dakika boyunca aralıksız yağan dolu, tarım arazileri ve ekili ürünlere zarar verdi. Açık alanda üretilen ürünler, doludan etkilense de narenciyenin önemli bir kısmının hasat edilmiş olması üreticileri sevindirdi.
Akdeniz Ziraat Odası Başkanı Turgut Demir, Karacailyas Mahallesi’ndeki zirai alanları gezerek, hasar tespit çalışması yaptı. Demir, “3- 4 gün sonra don bekleniyor. Gezdiğimiz brokoli tarlasında ciddi hasar var. Ocak ayının başı olması sebebiyle, ürünlerin çok ciddi bir kısmının hasat edildiğinden, kalan ürünlerde hasar var. Narenciyenin çok ciddi bir kısmının hasat edilmiş olması, bizim açımızdan teselli oldu. Küresel iklim değişikliğini göz önünde bulundurarak, tarımın uzun vadeli planlanması gerekiyor” diye konuştu.
Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sebebiyle geçen haftalarda yalancı bahar yaşandığını ve ağaçların çiçek açtığını dile getiren Demir, dolu nedeniyle çiçeklerin döküldüğünü, bu olayın üretim rekoltesini ne şekilde etkileyeceğinin zamanla görüleceğini söyledi.
Demir, yaşanan afetle Tarım Sigortaları Havuzu’nun (TARSİM) öneminin bir kez daha anlaşıldığını da sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!