Reklam Alanı
Reklam Alanı

Meslek lisesinden bütçeye yılda 1 milyon liranın üzerinde katkı

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Burak CAN/ KIRIKKALE, (DHA)- KIRIKKALE’de Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin ürettiği masa, sıra ve dolaplar, birçok ildeki okulun ihtiyacını karşılıyor. İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, “Şu anda sadece bu meslek lisemizde öğrencilerimiz, yıllık 1 milyon 200 bin lira devlet bütçesine katkı sağlıyor” dedi.
Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı temel eğitim okulları ve liselerin sıra, masa ve dolap gibi ihtiyaçları karşılanıyor. Bu kapsamda 60 öğrenci, yıllık 12 bin sıra, 12 bin öğretmen masası ve 12 bin dolap üretiyor. Üretilen sıra, dolap ve öğretmen masası ihtiyacı olan illere gönderiliyor.
İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi ve beraberindekiler, okulu ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerden üretim ile ilgili bilgi aldı. Tüfekçi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın özellikle son yıllarda mesleki eğitim konusunda çok ciddi adımlar attığını belirterek, “Şu anda bulunduğumuz meslek lisemiz de mobilya ve metal alanında çalışmalar yapıyor. 60 öğrencimiz aktif bir şekilde yıllık 12 bin sıra, 12 bin öğretmen masası ve 12 bin dolap üretiyorlar. Şu anda sadece bu meslek lisemizde öğrencilerimiz, yıllık 1 milyon 200 bin lira devlet bütçesine katkı sağlıyor. Bizim şu an burada ürettiğimiz sıralar, ilimizin imkanlarını çok kolay karşılıyor. Bunun yanı sıra ülkemizin birçok ilinin sıra, masa ihtiyacını da buradan karşılıyoruz” dedi.

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!