Reklam Alanı
Reklam Alanı

Mevlana Müzesi’nin Kubbe-i Hadra’sı 8’inci kez yenileniyor

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Salih BÜYÜKSAMANCI/KONYA, (DHA)- KONYA’nın simgesi olan Mevlana Müzesi’ndeki Kubbe-i Hadra’ya tarihinde 8’inci kez yapılan restorasyon çalışmaları kapsamında yeni çiniler monte edildi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Konya aşıklarını, Mevlana aşıklarını ziyarete bekliyoruz” dedi. 
Kültür ve Turizm Bakanlığı kontrolünde restorasyon çalışmaları devam eden Mevlana Müzesi’nin yeşil kubbesi olan Kubbe-i Hadra’ya yeni çiniler yerleştirilmeye başlandı. Restorasyon çalışmalarında incelemelerde bulunan ve Kubbe-i Hadra’ya yeni çinileri yerleştirme programına katılan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, sadece Konya’nın değil, Anadolu’nun manevi merkezlerinden olan Mevlana Müzesi’nde en kapsamlı restorasyonlardan birisinin gerçekleştiğini ifade etti.
MEVLANA MÜZESİ’NİN KUBBESİ TURKUAZ RENGİNE DÖNÜYOR
Daha önce türbenin içi ile ilgili restorasyon çalışması yürütüldüğünü, şimdi de Kubbe-i Hadra’nın çinilerinin değişimi ile ilgili çalışma yaptıklarını belirten Başkan Altay şöyle dedi: 
“İlk çinileri yerine monte etmeye başladık. Böylece kubbenin asıl rengi olan turkuaz rengine geri dönmüş olacağız. Mevlana Meydanı’nda yaptığımız kentsel dönüşümle birlikte müzede yaptığımız restorasyonlar Mevlana hayranlarını Konya’da daha güzel ağırlamak için bir vesile. Bir yıldır pandemi nedeniyle Konya’yı ziyaret edemeyen herkesi Konya’ya, Mevlana’ya ziyarete bekliyoruz. Hz. Pir’in dediği gibi ‘Aşık gönüller hep bir vahdet içindedir’ Konya aşıklarını, Mevlana aşıklarını Hz. Mevlana’ya ziyarete bekliyoruz. Bu kapsamlı restorasyonda Kubbe-i Hadra’nın çinilerini yenilenmesi Konyalı hayırsever iş insanımız Ali Akkanat tarafından gerçekleştiriliyor. Tüm hemşehrilerimiz adına Ali Akkanat’a da teşekkür ediyorum”

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!