Reklam Alanı
Reklam Alanı

Midyatlı köy çocukları için kütüphane

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Mehmet Halis İŞ/MİDYAT/MARDİN, (DHA)- MARDİN’in Midyat ilçesindeki Gülveren İlkokulu’nda, 4 bin kitap kapasiteli kütüphane kuruldu.
İstanbul’da faaliyet gösteren ‘Deniz Yıldızları Geleceğimiz Platformu’ üyelerinin ‘Yolum Sevgi Yolu Projesi’, Mardin’in Midyat ilçesinde hayata geçirildi. Platform üyelerinin desteğiyle daha önce kütüphanesi olmayan Gülveren İlkokulu’nun kullanılmayan bölümü, bakım ve onarım çalışmalarının ardından kütüphaneye çevrildi. 4 bin kitap kapasiteli kütüphane, köydeki öğrencilerin hizmetine açıldı. 
KAYMAKAMDAN TEŞEKKÜR 
Kütüphanenin açılış törenine Midyat Kaymakamı Tekin Dündar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, İlçe Emniyet Müdürü Mevlüt Tüylü ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kalender Savaş Ünal ile öğrenciler katıldı. Kaymakam Dündar, emeği geçenlere teşekkür ederek, kütüphaneyi kuran platform üyelerine plaket verdi. 
İlçe Milli Eğitim Müdürü Altay ise “Bir köy okulu öğrencisi için kütüphane bulunmaz hazinedir. Zira köyde zamanı bol olan öğrencilerin ufuklarını açacak tek kaynak, kitaptır. Kitaplar, çocuklar için açılan en güzel kapılardır. Köy okulumuzda kütüphane eksikliği vardı. Bugünkü açılış ile birlikte bu eksiklik giderilmiş oldu” dedi.
‘ÖĞRENCİLERE BÜYÜK KATKI SUNACAK
Okul müdürü Kutbettin Yenigün de “Kütüphanemizin hem köyümüze hem öğrencilerimizin hayatına büyük katkı sunacağını düşünüyorum. Kütüphanemiz içerik bakımından çok zengin. Hem fiziki ortamıyla hem içerisindeki kitaplar ve zeka oyunları setleriyle çocuklarımız burada zamanlarını çok verimli değerlendirecek” diye konuştu.
Okulun 7’nci sınıf öğrencisi Berfin Ağırman da “Okulda kütüphanemiz yoktu, kitaplarımız yoktu. Bize kütüphane kurdular, çok mutlu olduk. Artık burada kitap okuyabileceğiz, satranç oynayabileceğiz. Bir sürü etkinlik yapabileceğiz. Bu kütüphaneyi bizler için açanlara teşekkür ederim” dedi.

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!