Reklam Alanı
Reklam Alanı

Milli atlet Ersu Şaşma’dan olimpiyat vizesi

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

ANKARA,(DHA)- Avrupa beşincisi sırıkçı Ersu Şaşma, 5.80’lik Olimpiyat kotasını Ankara’daki 3’üncü Orhan Altan Atlamalar Kupası’nda elde ederek Tokyo 2020’ye vize aldı.
Bu yıl sırıkla atlamada Türkiye rekorunu eline geçiren Ersu Şaşma, 5.80’lik Olimpiyat barajını da geçerek adını Tokyo Olimpiyatları’na yazdırdı. Şaşma, böylece sırıkla atlamada Ankara’daki kupaya ismini veren Orhan Altan ve Ruhan İşim’den sonra olimpiyatlara katılma hakkı elde eden üçüncü Türk atlet oldu.
Şaşma, açık saha Türkiye rekorunu 5.53 ile yeniledikten sonra çıtayı 5.80’e yükseltti ve ikinci hakkında bu yüksekliği geçme başarısı gösterdi. Daha sonra 5.90’da da bir hak deneyen Ersu, bu atlayışında başarılı olamadı. 5.90’da ilk hak sonrası müsabakaya devam etmeyen Ersu, yıllardır uğraştığı hedefe 5.80’lik Olimpiyat barajını aşarak Ankara’da ulaşmış oldu.
Şaşma, aynı zamanda 5.80’lik derecesinin karşılığı olan 1212 puanla Orhan Altan Kupası’nın sahibi olarak 2 bin liralık birincilik ödülünü de aldı. Erkekler klasmanında 2.17 atlayan yüksekçi Enes Talha Şenses ikinci, 7.58 ile uzun atlamayı kazanan Muammer Demir ise üçüncü sırayı elde etti.
Kadınlarda ise Tuğba Danışmaz, üç adımda 13.79 atlayarak 1096 puanla kupayı kazandı. Yüksek atlamada 1.81’lik derece yapan Buse Savaşkan ve Esmanur Alkaç ise kupa klasmanında ikinciliği paylaştı.

(FOTOĞRAFLI)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!