Reklam Alanı
Reklam Alanı

Mucize eseri yaşadığı belirlenen hastanın aort damarı yapay damarla değiştirildi

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)- MERSİN’de yaşayan Tayfun Bozdoğan (59) birden başlayan öksürük sebebiyle gittiği Denizli’deki Özel Sağlık Hastanesi’nde gerçekleştirilen mucize bir ameliyatla sağlığına kavuştu. Ameliyatı yapan Prof. Dr. Ünal Açıkel “Hastamızın aort damarında yırtılma ve balonlaşma vardı. Bizler bu tip anevrizmaları ‘saatli bomba’ olarak tanımlarız” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde Bilgisayar İşletmeni olarak çalışan 59 yaşındaki Tayfun Bozdoğan öksürük şikayeti ile Mersin’de hastaneye başvurdu. Aort damarında yırtılma ve balonlaşma olduğu tespit edilen Bozdoğan, ameliyat için hastane arayışına girdi. Kızı ve damadının tavsiyesiyle Denizli’ye gelen Bozdoğan ‘Özel Sağlık Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi ‘ne başvurdu.

‘YAMASI MUCİZE’

Gerçekleştirilen operasyonla aort damarı alınan ve yapay damar takılarak sağlığına kavuşan Tayfun Bozdoğan, kendisini hayata döndüren doktoruna teşekkür ediyor. Özel Sağlık Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ünal Açıkel, hastanın damarındaki balonlaşmanın diğer hastalara göre daha fazla olduğunu ve yaşamasının mucize olduğunu belirterek şu bilgileri verdi:

“Hastamız, bize geldiğinde aort damarında bir yırtık oluştuğunu ve o bölgede bir büyüme tespit ettik. Göğüs boşluğunda bir baskı oluşuyordu. Bu durum, soluk borusunu sıkıştırıyordu. Nefes darlığı ve ağrı vardı. Aslında bu büyüklükte çok rastlamıyoruz.  Genelde bu rahatsızlığı olan hastalar bu noktaya gelmeden hayatını kaybediyor. Daha önce 12 veya 14 santimetre anevrizma ameliyat etmiştik; ama böylesiyle ilk kez karşılaştık. Tayfun Bey’in anevrizması 20 santim boyunda, çapı da 15 santimetreydi. Genelde kalpten çıkan noktada anevrizmayla karşılaşırken hastamızda hem çıkan aort da hem de aortun sırta doğru döndüğü bölgede çok büyük anevrizması vardı. Ameliyatla birlikte balonlaşmış olan damarı çıkarttık. Yerine, yapay damar takıldı. Kafaya ve kollara giden damarlara da tek tek baypass yapıldı. Ameliyat olmasaydı; hastamızın yaşama şansı yoktu. Bizler, bu anevrizmaları saatli bomba olarak tanımlarız. Hastamız şansına yaşamış” dedi.

Reklam Alanı

‘SAATLİ BOMBA GİBİ GEZİYORMUŞUM’

Ameliyatının ardından sağlığına kavuşan Tayfun Bozdoğan ise, “Bir anda öksürük belirdi. Hastaneye gittim. Doktorlar ‘aort anevrizmayla ilgili bir sıkıntı ve balonlaşma olduğunu’ söyledi. Bunun üzerine hastalığımın tedavisini yapacak doktor ile hastane arayışına girdik. Daha sonra kızım ve damadım Denizli’de böyle bir operasyonun başarılı olacağını duymuş. Bu sırada kalbim büyümüş, göğüs ile sırtım da ağrılarım artmıştı. Özel Sağlık Hastanesi’nde ameliyat olduktan sonra sağlığım düzeldi. Şimdi kontrol için geliyorum.  Çok şükür durumum gayet iyi. Doktorum daha önce saatli bomba gibi gezdiğimi söyledi” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!