Reklam Alanı
Reklam Alanı

Nasrettin Hoca ve Keloğlan, Kiev’de çocuklarla buluştu

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Sonat KEREM, Kiev, (DHA) –Ukrayna’nın başkenti Kiev’de Yunus Emre Enstitüsü (YEE) çocuklar için Türkçe Atölyesi başlattı. Çalışmaya katılan çocuklar, Nasrettin Hoca ve Keloğlan’ı tanıma fırsatı buldu.  

Kiev Yunus Emre Enstitüsü’nde, Ukrayna’da yaşayan ve Türkçe öğrenmek isteyen 4-6, 7-9 ve 10-14 yaş aralığındaki çocuklara yönelik dil kursları başladı. Atölye çerçevesinde yüz boyama sanatçısı tarafından öğrencilerin yüzleri boyandı. Nasrettin Hoca, Keloğlan ve prenses kostümleri atölye boyunca çocukların ilgisini çekti.

Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere ve eşi Seda Güldere, açılış etkinliğine katılarak kurslar hakkında bilgi aldı. YEE Türkçe Öğretimi ve Türkoloji Müdürü Prof. Dr. Yavuz Kartallıoğlu, çocukların ebeveynlerine yönelik de Türkçe kurslarının açılmasının bir gereklilik olduğunu ifade etti. Kiev YEE Müdürü İhsan Demirbaş da uzun zamandır çocuklar için Türkçe kurslarına büyük bir talep olduğunu, YEE’nin bu alandaki tecrübesi ve modern yöntemler çerçevesinde hazırladığı materyallerin kursların seviyesini artırdığını söyledi.

ULUSLARARASI EVLİLİKLERDEN DÜNYAYA GELEN ÇOCUKLARIN TÜRKÇE EKSİKLİĞİ

Etkinliğe katılan velilerden Mehmet Eren, Ukrayna’da yaşayan ve uluslararası evliliklerden dünyaya gelen çocukların Türkçe eğitimiyle ilgili uzun süredir eksiklik olduğunu, Türkçe Atölyesi’nin başlamasından dolayı mutluluk duyduklarını belirtti. Eren, kursların hayata geçmesi nedeniyle Yunus Emre Enstitüsü yetkililerine ve Büyükelçi Güldere’ye veliler adına teşekkür etti. “Çocuklar İçin Türkçe – Okul Öncesi” başlıklı kitabın yazarlarından Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Öğretimi ve Türkoloji Uzmanları Melike Erdem İpek ve Hamza Salduz ise kitabı yurt dışında ilk defa uygulama fırsatı bulmalarından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!