Reklam Alanı
Reklam Alanı

(ÖZEL) YOLLARI İŞGAL EDİLEN ENGELLİLER MAĞDUR OLUYOR

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Cengiz ÇOBAN-İsa ALMAÇAYIR-İSTANBUL-(DHA) 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nda İstanbul’da görme engelliler için yapılan “engelli takip yüzeyi” üzerine park edilen araçlar, kaldırımlardaki beton saksılar istenmeyen görüntülerin yaşanmasına neden oldu.
Birleşmiş Milletler’e üye 156 ülkede 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası başladı. Ancak haftanın ilk gününde İstanbul sokaklarında engelli vatandaşların hayatını zorlaştıran engeller, kameralara yansıdı.

GÖRME ENGELLİ YOLUNDA ARAÇ PARK EDENLER
Görme engelliler için yol ve kaldırımlara yapılan sarı renkli “engelli takip yüzeyi” araçlar tarafından işgal edildi. Kaldırımlara koyulan beton saksılar da engelli vatandaşlara güç anlar yaşattı. 
Engellilere saygılı olunması gerektiğini söyleyen Murat Karaalioğlu, “Görme engelliler için sarı işaretli yollara araç park etmemek gerekir. Onların hayatlarını kolaylaştıracak kurlara uymamız gerekiyor.Oların daha rahat yaşamlarını sürdürmesi için elimizden geldiği kadar yardımcı olmalıyız“ dedi.
Kaldırıma araç park edilmemesini isteyen Erdem Babayiğit de “Engelliler için büyük sorun.Yola çıkmak zorunda kalıyorlar. Vatandaşların bu konuda duyarlı olması gerekiyor” diye konuştu.

Görüntü dökümü:
———————–
-Görme engelli yolu üzerine çekilen araç
-Kaldırıma çekilen araçlar
-Kaldırımdaki saksılar
-Kaldırımdaki araçlar nedeniyle yolda yürüyen vatandaşlar
-Vatandaşlar ile röp
-Genel ve detay görüntüler
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!