Reklam Alanı
Reklam Alanı

Piyasa Analisti: Altın Fiyatı Bu Seviyeleri Hedefliyor!

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Altın, beş hafta içinde ilk kez 1.750 doların üzerinde en yüksek seviyesine çıktı. FXStreet analisti Eren Şengezer’e göre, düşen ABD Hazine bonosu getirileri, XAU/USD’nin yükselişini tetikledi. Altın, 50 günlük SMA’nın üzerine çıkmayı başarırsa analiste göre 1.785 doları hedefleyebilir.

Altın, Mart ayının başından bu yana en yüksek seviyesine çıktı!

XAU/USD paritesi, Pazartesi Paskalya nedeniyle zayıf ticaret koşullarının finansal piyasaların sakin kalmasına izin vermesi nedeniyle hafta başında sıkı bir aralıkta kaldı. Salı günü, ABD Hazine tahvil getirilerinde görülen keskin düşüş, dolar üzerinde ağır bir baskı oluşturdu ve paritede bir toparlanmayı tetikledi. 

Altın, Çarşamba günü 1.745 dolar ile kilit direncin üzerine çıkmaya çalışsa da 10 yıllık ABD T-tahvil getirisinde görülen %3,7’lik düşüş, kıymetli metale Perşembe günü bir destek sağladı. XAU/USD, Mart ayının başından bu yana en yüksek seviyesine 1.758 dolara dokunduktan sonra Cuma günü bir düzeltme yaptı ve 1.750 doların altına geriledi. Altın, haftalık bazda yaklaşık %1 kazanç elde etti.

Piyasada geçen hafta neler oldu?

Institute for Supply Management (ISM) tarafından yayınlanan veriler Pazartesi günü, ABD hizmet sektöründeki ekonomik faaliyetin rekor seviyedeki en güçlü hızında genişlediğini gösterdi. ISM Hizmetleri PMI, Şubat’taki 55,3’ten Mart’ta 63,7’ye sıçradı ve 58,5 olan piyasa beklentisini geniş bir farkla aştı. Bu iyimser rapor hafta başında risk akışlarının piyasalara hakim olmasına neden oldu ve S&P 500 Endeksi tüm zamanların en yüksek seviyesini yakalarken USD talep bulmakta zorlandı.

Reklam Alanı

Önemli makroekonomik verilerin yokluğunda, 10 yıllık ABD T-tahvil getirisi Salı günü düşmeye devam etti ve ABD Doları Endeksi Çarşamba günü konsolidasyon aşamasına geçmeden önce iki haftanın en düşük seviyesine geriledi. FOMC’nin 16-17 Mart toplantısının tutanakları Çarşamba günü, politika yapıcıların Ekonomik Öngörüler Özetinde (SEP) tanık olunan hafif şahin değişime rağmen toparlanmayı desteklemek için politikayı değiştirmeden tutma konusunda büyük ölçüde hemfikir olduklarını ortaya koydu. 

Jerome Powell’ın enflasyon endişelerini azaltmasıyla, getiriler düşmeye devam etti

Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından Perşembe günü düzenlenen bir konferansta konuşan FOMC Başkanı Jerome Powell, enflasyonla başa çıkmanın geleneksel aracının faizleri yükseltmek olacağını kabul etti, ancak fiyatlardaki tek seferlik bir artışın ille de kalıcı enflasyonuna baktı. Jerome Powell’ın enflasyon endişelerini azaltmasıyla, ABD T-tahvil getirileri düşmeye devam etti ve XAU/USD’nin yükseliş ivmesini korumasına yardımcı oldu. Son olarak, ABD Çalışma İstatistikleri Bürosu Cuma günü, Mart ayında Çekirdek Üretici Fiyat Endeksinin (ÜFE) yıllık bazda %2,5’ten %3,1’e yükseldiğini açıkladı.

Kaynak: Kripto Koin

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!