Reklam Alanı
Reklam Alanı

Powell: Fed dijital para birimi konusunda erken aşamada

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

İstanbul, 4 Mayıs (DHA) – ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Fed’in dijital para birimine ilişkin politika konuları üzerinde çalışmanın henüz “erken aşamalarında” olduğunu belirtti.
Ulusal Topluluk Yeniden Yatırım Koalisyonu’nun (National Community Reinvestment Coalition – NCRC) düzenlediği video konferansta, finansal tabana yayılmaya ilişkin bir soruyu yanıtlayan Powell, ABD’de şu anda banka ile ilgisi olmayan hane sayısının, toplamın yüzde 5.0’ine karşılık gelen 7.0 milyonu bulduğuna dikkat çekti ve dijital para birimlerinin daha geniş bir finansal tabana yayılmayı destekleyecek olsa da, mevcut bankacılık sisteminin de bu haneler için yeterli desteği verecek durumda olduğunu vurguladı.
Powell ayrıca, “bir merkez bankasının dijital para biriminin bankacılık sistemiyle nasıl iletişim” kurabileceğinin önceden belirlenmesi gerektiğini belirterek, bir dijital para biriminin çıkarılıp piyasaya sürülmeden önce, finansal istikrar üzerindeki olası etkilerine ilişkin soruların karşılığının bulunması gerekebileceğini sözlerine ekledi.  

 

Kaynak : dijitalparahaberleri.com

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!