Reklam Alanı
Reklam Alanı

Putin: Katil ifadesi sonrası Biden beni aradı ve açıklamasından tatmin oldum

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

İsviçre, (DHA)- Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı görüşmenin ardından basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Biden’ın kendisine yönelik “katil” ifadelerine ilişkin açıklama yapan Putin, “Açıklamalarının ardından Biden beni aradı ve sözlerini açıkladı. Ben bu açıklamasından tatmin oldum” dedi.
Cenevre Zirvesi’nin sona ermesiyle basın toplantısı düzenleyen Putin, Biden’ın kendisine yönelik ‘katil’ ifadesini kullanmasına ilişkin gelen soruya yanıt verdi. Putin, “Sert ifadelere gelince, hepimiz bu ifadeleri biliyoruz. Ondan sonra Başkan Biden beni aradı, açıkladı. Bu açıklamalar beni tatmin etti” dedi. Putin, ABD ve Rus elçiliklerinin görev yerlerine geri dönmeleri konusunda anlaşmanın sağlandığını ifade ederek, “ABD’nin Moskova büyükelçisi ve Rusya’nın Washington büyükelçisinin görev yerlerine dönüşüne gelince, bu sorunun çözülmesi konusunda anlaştık” diye konuştu.
“O BENİ, BEN DE ONU DAVET ETMEDİM”
Rusya Devlet Başkanı Putin, ABD Başkanı Joe Biden’ın kendisini ABD’ye, kendisinin de mevkidaşı Biden’ı Rusya’ya davet etmediğini ifade etti. ABD’nin Rus sınırına yakın tatbikatlar yaptığını vurgulayan Putin, “ABD’nin kendi topraklarında birçok tatbikat yapması gibi biz de kendi bölgemizde tatbikatlar yapıyoruz. Ama teçhizatımızı ve personelimizi Amerika Birleşik Devletleri eyalet sınırlarına sürüklemiyoruz” dedi.
“UKRAYNA VE NATO KONUSUNDA TARTIŞACAK BİR ŞEY YOK”
Putin, Ukrayna’nın NATO’ya katılma ihtimali konusunda gelen sorulara, “Ukrayna’nın NATO’ya olası girişiyle ilgili olarak, burada tartışılacak bir şey yok” dedi. Öte yandan Putin, ABD ve Rusya’nın siber güvenlik konularında istişarelere başlayacağını açıkladı. Putin, “Her iki taraf da orada belirli yükümlülükler üstlenmek zorunda” ifadelerini kullandı. Putin son olarak zirveye ilişkin değerlendirmesinde, “Somut ve sonuca ulaşmayı hedefleyen bir atmosferde gerçekleşti” dedi.

FOTOĞRAFLI

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!