Reklam Alanı
Reklam Alanı

Rusya MB dijital ruble testlerini 2022’de yapmayı planlıyor

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

İstanbul, 8 Nisan (DHA) – Rusya Merkez Bankası Birinci Başkan Yardımcısı Olga Skorobogatova, 2022 yılının tamamını dijital rubleyi test etmek için ayırmayı planladıklarını söyledi.
Çevrimiçi basın toplantısında soruları yanıtlayan Skorobogatova, testlerin ardından, test sonuçlarına dayanan bir yol haritası hazırlayacaklarını vurguladı ve bireyler ya da iş dünyasına, dijital ruble cüzdanları için depolama konusunda bir sınırlama da düşünmediklerini ekledi.
Rusya Merkez Bankası’ndan, Aralık ayında yapılan bir açıklamada da, dijital rublenin potansiyel lansmanı için bir dizi görüşmelerin yapıldığı, ancak dijital euronun başlatılması tarihine ilişkin bir karar verilmediği belirtildi. 
Öte yandan, Rusya’nın en büyük perakende bankası Sberbank, kendi dijital tokenini ve dijital varlık ticareti için bir platformu başlatmakla ilgilendiği yolundaki haberleri doğruladı.
ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell da önceki hafta yaptığı bir konuşmada, Fed’in bir merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) piyasaya sürülmesinde “acele etmesine gerek olmadığını” ve mevcut iki katmanlı sistemi istikrarsızlaştırmak istemediğini vurguladı ve herhangi bir potansiyel dijital para biriminin mevcut sistemle ve nakit kullanımıyla bir arada var olması gerektiği uyarısı yaptı.
Uluslararası Ödemeler Bankası (Bank for International Settlements – BIS) tarafından Pazartesi günü düzenlenen zirvede konuşan Powell, bugüne kadar dijital para birimlerinin, “iyi birer değer deposu” olamadıklarını vurguladı ve bu birimlere ilişkin düzenlemelerin henüz olması gerektiği düzeylerde olmadığına dikkat çekti. Powell, Bitcoin gibi diğer gelişmekte olan özel sektör para birimleri tarafından motive edilmediğini söyledi.
Fed’in merkez bankası dijital para birimine ilişkin çalışmalarının sürdüğüne de dikkat çeken Powell, ancak, bunun gerçekleşebilmesi için Kongre’den, yönetimden ve kamuoyundan daha geniş bir destek verilmesi gerektiğini vurguladı. Powell ayrıca, Fed’in bu aşamada, dijital para birimine ilişkin bir karar verebilmek için henüz hazır olmadığını ekledi.
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!