Reklam Alanı
Reklam Alanı

Saat tamirciliği de teknolojiye yeniliyor

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Fatih YILMAZ- Halil İbrahim YEL/TOKAT, (DHA)- TOKAT’ta, 45 yıldır saat tamiri yapan Hacı Özkan (60), cep telefonu kullanımının yaygınlaşması ve saat fiyatlarının ucuzlaması nedeniyle mesleğin bitme noktasına geldiğini söyledi. Özkan, artık çok az kişinin bozulan saatini tamire getirdiğini, işi öğretecek çırak da bulamadıklarını belirtti.
Tokat’ta kent merkezinde yaşayan, evli ve 1 çocuk babası Hacı Özkan, 15 yaşındayken saat tamirciliğine çırak olarak başladı. Kendi iş yerini 20 yaşında açan Özkan, yaklaşık 45 yıldır saat tamirciliği yapıyor. Özkan, eskinin gözde mesleklerinden olan saat tamirciliğinin şimdilerde yeterli ilgi görmediğini belirtiyor. Cep telefonu kullanımının yaygınlaştığını ve saat fiyatlarının ucuzladığını dile getiren Özkan, bunun yanı sıra bozuk saatlerin tamirine talebin azaldığını, meslekte yeni çıraklar yetişmediğini söyledi. 
‘GENÇLİK SAATTEN VAZGEÇMİŞ’
Saat tamirciliğinin bitme noktasına geldiğini söyleyen Hacı Özkan, “Eskiye göre işlerimiz durgun. Eskiden saat tamiri yapardık. Saat satışı yapardık ama şimdi iş hacmimiz düştü. Artık tamirci  yetişmiyor. Meslekte 3-5 kişi ile devam ediyoruz. İşlerimiz de düştü. Esnafımız kendini yenileyemedi. Piyasaya basit saatlerin sürülmesi tamir işini öldürdü. Tamir fiyatına vatandaş 3-5 tane saat alabiliyor artık. Cep telefonlarının etkisi oldu. Masa saatlerine de darbesi oldu. Tabi ki gençlik, ‘Cep telefonu benim işimi görüyor’ diyerek saatten vazgeçmiş oldu. Çırak yok. Tokat’ta hiç bir saatçi çırak yetiştirmiyor. Saat tamirciliği ince iş olduğu için vatandaşlar daha kolay para kazanma yoluna gidiyor” dedi. 

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!