Reklam Alanı
Reklam Alanı

Sağlık Bakanlığı’ndan ‘aşıda dolandırıcılık’ uyarısı

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Şaduman UNUTMAZ/ANKARA, (DHA)- SAĞLIK Bakanlığı’nca, bakanlık tarafından gönderilmiş izlenimi verilen ‘aşı sıranız geldi’ içerikli sahte SMS ile vatandaşların dolandırılmaya çalışıldığının tespit edildiği belirtilerek, SMS’de yer alan linke tıklanılmaması uyarısında bulunuldu.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, ‘aşı sıranız geldi’ içerikli sahte SMS’lere ilişkin uyarı yapıldı. Bakanlık tarafından gönderilmiş izlenimi verilen mesajlar ile vatandaşların dolandırılmaya çalışıldığının tespit edildiği belirtilerek, “Dolandırıcıların gönderdikleri SMS’de yer alan linke tıklayan vatandaşların kişisel bilgileri dolandırıcıların eline geçmektedir. Bakanlık vatandaşlara ‘aşı sıranız geldi’ içerikli bir SMS göndermemektedir. Kişisel bilgilerinizi ve kimlik bilgilerinizi kimseyle paylaşmayınız, kısa mesajda yer alan linke tıklamayınız” denildi.
Aşı sırasını öğrenmek için e-Nabız uygulamasına girerek Covid-19 aşısı yapılacak grupta yer alınıp alınmadığının kontrol edilebileceği vurgulanarak, “Aşı yapılacak grupta olup olmadığınızı SMS ile öğrenmek için ‘Aşı’ yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla T.C. Kimlik Numarası ve T.C. Kimlik Seri Numarasının 4 hanesini yazıp 2023’e SMS gönderebilirsiniz” ifadeleri kullanıldı.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!