Reklam Alanı
Reklam Alanı

Savaştepe’nin peri bacaları doğal güzelliğiyle dikkat çekiyor

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

BALIKESİR’in Savaştepe ilçesinde zaman içerisinde rüzgarların ve yağışların aşındırmasıyla oluşan peri bacaları, doğal güzelliğiyle dikkat çekiyor. Yöre halkı, peri bacalarının bulunduğu bölgenin, yolu ile çevre düzenlemesinin yapılarak, turizme kazandırılmasını istiyor.

Savaştepe ilçesine bağlı Karaçam Mahallesi’nde bulunan peri bacaları, doğal güzelliğiyle dikkat çekiyor. Şimdiye kadar gizli kalmış olan peri bacalarının tanıtımı için proje hazırlanması bekleniyor. Yöre halkı da doğal olarak oluşan peri bacalarının bölge turizmine kazandırılmasını talep ediyor. Savaştepe Belediye Başkanı Turhan Şimşek, bölgeyi gezmek isteyen turist kafileleri için rehberlik yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Başkan Şimşek, peri bacalarının zaman içerisinde rüzgarların, yağışların aşındırması sonucunda doğal olarak oluştuğunu söyledi. Savaştepe’deki peri bacalarının görülmeye değer bir güzellikte olduğunu ifade eden Şimşek, “Biz bu bölgenin tanıtılmasını ve turizme kazandırılmasını istiyoruz. Herkesin Savaştepe peri bacalarını görmesini istiyoruz. Bu konuda belediyemizden yardım talebinde bulunulması durumunda rehberlik etmeye de hazırız” dedi.

TOPLAM 8 PERİ BACASI VAR

Karacam Mahallesi Muhtarı Cemil Yavaş da “Savaştepe’de bulunan peri bacaları halk tarafından bilinmiyor. Bölgemizde toplam 8 peri bacası bulunuyor. En büyük sorunumuz peri bacalarının yeterince tanıtılamamış olması. Ulaşım sorunu da var. Peri bacalarının bulunduğu bölgeye ancak keçi yolu diye tabir edilen patikalardan ulaşım sağlanıyor. Bu bölgenin ilk olarak yolu yapılmalı ve perİ bacaları turizme kazandırılmalı” diye konuştu.

Peri bacalarının bulunduğu bölgede yıllardır hayvan otlattığını söyleyen çoban İsmet Genç ise, “Peri bacaları doğada kalmış bir değer. Çoğu kişi tarafından burada peri bacası olduğu bilinmiyor. Peri bacalarının bulunduğu bölgeye ulaşım zor. Patika yollarla bu bölgeye ulaşabiliyoruz. Bu bölgenin turizme kazandırılmasını istiyoruz” dedi.

Reklam Alanı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————————-
-Savaştepe Belediye Başkanı Turhan Şimşek ile röp.
-Karacam Mahallesi Muhtarı Cemil Yavaş ile  röp
-Savaştepe peri bacalarından genel ve detay görüntüler
-İsmet Genç ile röp

Haber-Kamera: Alper ÇOBANOĞLU/ SAVAŞTEPE (Balıkesir), (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!