Reklam Alanı
Reklam Alanı

Şelalede ölen balıklar denizde martılara yem oldu

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Şelalede ölen balıklar denizde martılara yem oldu

ANTALYA’da Düden Şelalesi’nde başlayan kötü koku ve balık ölümleri, tarihi Cırnık Köprüsü’ne kadar ulaştı. Düden Şelalesi’nin denize döküldüğü noktada ise bugün ölü balık yığınlarında martı yoğunluğu olduğu görüldü.
Antalya’da geçen günlerde Düden Şelalesi’nde başlayan kötü koku ve köpürmenin ardından başlayan balık ölümleri tarihi Cırnık Köprüsü’ne kadar ulaştı. Kirlenen su sebebiyle binlerce balık telef olup su yüzüne çıkarken, can çekişen balıkların ise oksijen almaya çalıştığı görüldü. Bugün, Düden Şelalesi’nin denize döküldüğü noktada ise kötü koku ve ölü balık yığınlarından dolayı martı yoğunluğu gözlendi. Denizin üzerinde sürekli uçan martılar ölü balıklarla beslendi.
‘BU DURUMDAN HOŞNUT DEĞİLİZ’
Senelerdir şelalenin döküldüğü yere yakın oturduklarını ifade eden bölge sakinlerinden Atalay Alamur, “İlk defa böyle bir şeye şahit oluyoruz. 10 gün önce de buradan geçerken bu duruma benzer bir durum yaşadık, su da kirlilik vardı. Arkasından da birkaç gündür malum durum yaşanıyor. Zaten martılar da burada artmış durumda, ölü balıklarla besleniyorlar. Biz bu durumdan hiç hoşnut değiliz. Çok ağır bir koku vardı ama biraz azaldı. Çok fazla balık ölüsü var” dedi.
‘ÖLÜ BALIKLARI GÖRMEYE BAŞLADIK’
6 yıldır Düden Şelalesi’nin denize döküldüğü alanda bulunan işletmede çalışan Şahin Turan, “Yaklaşık 2 hafta önce bir kez daha köpüklü su gelmeye başlamıştı ve bitmişti. 1 hafta önce de daha fazla köpüklü su gelmeye başladı ve bunun sonucunda ölü balıkları görmeye başladık. Martılar şelalenin denize döküldüğü yerin orada balıkları yemeye başladı” diye konuştu.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Şelale genel detay
– Martılar detay
– Martıların suyun üzerinde detay
– Denizde köpük detay
– Fotoğraf çeken turistler detay
– Atalay Alamur röp
– Şahin Turan röp2
– Şelale üzerinde drone görüntüleri
– Genel detaylar

HABER: Adem AKALAN –  KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA, (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!