Reklam Alanı
Reklam Alanı

Sendikalar 1 Mayıs’ta Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bıraktı    

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Burçak BOZKUŞ – Yalın ONAT – Feridun AÇIKGÖZ – Buğra BENLİOĞLU – İbrahim MAŞE / İSTANBUL (DHA) – 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla sendikalar Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bıraktı.
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bazı sendikalar sabah saatlerinde Taksim Meydanı’ndaydı. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipleri Birliği (TBB), Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, HAK-İŞ, HAKSEN, Sağlık Hizmetleri Sendikası , Sivil Memurlar Sendikası ve TÜRK-İŞ sırasıyla meydana gelerek Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okuyan sendika üyeleri, ‘Yaşasın 1 Mayıs’ sloganları attı ve bildiri okudular. Anıta çelenk bırakılmasının ardından sendika üyeleri Kazancı Yokuşu’na karanfiller bıraktı.

“HEPİMİZİN BİR MAYIS’I KUTLU OLSUN”
DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Bugün binlerce kilometre ötede dünyanın dört bir tarafında yüzünü hiç görmediğimiz, hiç görmeyeceğimiz sınıf kardeşlerimizle umudumuzu gelecek dünya güçlerimizi mücadelemizi ve coşkumuzu bütünleştirdiğimiz gün. Evet, bugün bir Mayıs. Bugün senenin 365 günü çalışan işçi sınıfının kendi talepleriyle alanlarda, meydanlarda olduğu gün. Hepimizin bir Mayıs’ı kutlu olsun.” dedi.
Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ise,”En son İzmit’te 1 Mayıs’ı kutladık. Bu sene 1 Mayıs’ı kutlama imkanı bulmuyoruz. Gönül arzu ediyor ki seneye yüz binlerle kutlayalım. Gönül arzu ediyor ki DİSK olsun HAK-İŞ olsun hep beraber kutlayalım 1 Mayıs’ı çünkü sorun aynı sıkıntı aynı. Arkadaşlarımızı katlettiler aradan 42 yıl geçti hala bunları kimin yaptığı faili meçhul devam ediyor. Ben geçen sene söyledim onu kim kurguladıysa kim sisteme aldıysa 15 Temmuz’u da onlar sisteme aldı. “dedi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!