Reklam Alanı
Reklam Alanı

Sıfır otomobillere zam geldi! Fiyatlar arşa çıktı! Şaka değil!

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Ülkemizde koronavirüs pandemisinin başlangıcından bu zamana çoğu ürünün fiyatında artış yaşanmıştı. Ancak bu artıştan en büyük payı otomobil sektörü almıştı. Sıfır ve ikinci el otomobil fiyatları erişilemeyecek seviyelere çıkmıştı. Bugün ise bir zam haberi daha gündeme bombasını vurdu.

Sosyal medyada yer alan iddialara göre sıfır otomobil fiyatlarına yine bir güncelleme geldi. Bu güncelleme ile otomobil fiyatları 20.000 TL ila 50.000 TL arasında arttı. 180.000 TL’ye satılan otomobil bugün itibariyle 203.000 TL’den alıcılarını bekliyor.

Sıfır otomobil fiyatlarının artması ikinci el pazarını da etkileyecek. Peki, bu zammın kur ile ilgilisi var mı? Hemen geçmişi hatırlayalım. Kasım 2020’de Dolar 8 TL seviyesindeydi. O zamanlar sıfır araç fiyatları 350.000 TL seviyesinde geziyordu. 1 Mart’ta dolar kuru 7.30 seviyelerine kadar gerilemiş ve otomobil fiyatları buna rağmen artarak 410.000 TL seviyesine çıkmıştı.

1 Nisan itibariyle dolardaki yükseliş yine başladı ve 8.20 seviyesine çıktı. Şu an aynı sıfır otomobil 450.000 TL seviyesinde geziniyor. Anlayacağınız bu bir kur güncellemesi değil. 1 bile olmadan aynı araca 100.000 TL zam gelmesi gerçekten düşündürücü.

Reklam Alanı

Şu sıralar bazı otomobil firmaları Türkiye sayfalarından fiyat listesini kaldırdı. Fiyatlar güncelleniyor ibaresi dikkat çekiyor. Muhtemelen bugün içerisinde yeni fiyatlar yansıtılacaktır. Biz de sizlerle bu fiyatlardaki değişimleri paylaşıyor olacağız.

Peki siz bu zamlar hakkında ne düşünüyorsunuz? Sıfır otomobil almak artık hayal mi? Gelin yorumlarda tartışalım.

Kaynak: Teknolojioku

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!