Reklam Alanı
Reklam Alanı

Sınır tanımayan iPhone 13 Pro Max tanıtıldı

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Beklenen gün geldi. Apple sonunda yeni nesil iPhone modelini tanıttı. Peki iPhone 13 Pro Max kullanıcılara neler vaat edecek.

Aslında yeni nesil iPhone modellerinin özellikleri çok öncesinde sızdırılmıştı. Nitekim sızdırılan bu özelliklerin pek çoğu doğru çıktı denilebilir. Yonga setinden tutun da telefonun tasarımına kadar pek çok detay sızdırılan raporlarda olduğu gibi karşımıza çıktı.

Öncelikle şunu belirtelim. iPhone 13 Pro Max tasarım açısından selefi iPhone 12 Pro Max ile aynı çizgide yer alıyor. Yani iki telefonu yan yana koyduğunuzda tam olarak ayırt etmeniz biraz zor oluyor. Tek farklı nokta ise kamera diziliminin az da olsa farklı olması. Bir de küçülen çentik. Apple sonunda çentiği küçültmeyi başarmış.

Sınır tanımayan iPhone 13 Pro Max tanıtıldı

Reklam Alanı

iPhone 13 Pro Max gücünü Apple’ın yeni nesil yonga seti A15 Bionic’ten alıyor. Sistemini 8GB RAM ile destekleyen telefonda 256 GB ve 512GB olmak üzere iki farklı depolama opsiyonu bulunuyor. Apple A15 Bionic’in rakipsiz olduğunu ve sektörün hala 2 sene önceki A13 Bionic’e yetişmeye çabaladığını söylüyor. Bu yonganın selefine göre yüzde 50 daha hızlı olduğu da belirtiliyor. Ayrıca grafik tarafında da yüzde 30’luk bir hız artışı söz konusu. Saniyede 15.8 trilyon işlem yapabilen bu yonganın makine öğrenimi tarafında da kendini aşan bir yapıya sahip olduğu belirtildi.

Apple yeni amiral gemisi modelinde Liquid Retina XDR mini-LED LCD, 120Hz, HDR10, Dolby Vision, 1000 nits (typ), 1600 nits özelliklerinde 6.7 inçlik bir ekrana yer vermiş. Bu ekranın şimdiye kadar ki en parlak iPhone ekranı olduğu belirtiliyor. 1294 x 2788 piksel çözünürlüğünde ekranla gelen iPhone 13 Pro Max 457 ppi piksel derinliği sunuyor.

Telefonun arka yüzünde 12 MP, f/1.6, 26mm (geniş), 1.7µm, dual pixel PDAF, sensor-shift stabilization (IBIS), 12 MP, f/2.0, 65mm (tele foto), 1/3.4″, 1.0µm, PDAF, OIS, 2.5x optical zoom, 12 MP, f/1.8, 120˚, 13mm (ultra geniş), AF, TOF 3D LiDAR scanner (derinlik) özelliklerinde 4’lü ana kamera modülü mevcut.

Apple’ın iddiasına göre bu kamerayla uzun metrajlı filmler bile rahat bir şekilde çekilebiliyor. Hali hazırda iPhone 12 Pro Max kamerası da video tarafında çok fena değildi. iPhone 13 Pro Max de muhtemelen video özellikleriyle dikkat çekici olacaktır.

Telefonun bataryası Apple tarafından etkinlikte açıklanmadı. Fakat daha önce bataryanın 4352 mAh olduğu zaten belirtilmişti. 25W hızlı şarj desteği sunan bu bataryada, kablosuz şarj özelliği de destekleniyor.

Kaynak: Teknolojioku

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!