Reklam Alanı
Reklam Alanı

Sivas’ta, 10 bin sağlık çalışanı aşılanacak

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

SİVAS, (DHA)- TÜRKİYE genelinde olduğu gibi Sivas’ta da sağlık çalışanlarına Covid-19 aşıları yapılmaya başlandı. Numune Hastanesi’nden sonra Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde personele aşı uygulaması başladı. Başhekim Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan, “İlimize yaklaşık 10 bin sağlık çalışanı olduğu için 10 bin aşı geldi” dedi.
Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun, Çin’in geliştirdiği Covid-19 aşısına kullanım onayı vermesi sonrası ülke genelinde aşılama süreci başladı. Sağlık Bakanlığı, başta aile sağlığı merkezleri olmak üzere tüm hastanelerde aşı hizmeti verileceğini açıkladı. Sivas’ta da Numune Hastanesi’nden sonra Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde aşılama çalışmaları başladı. Aşı Polikliniği devreye sokularak, yaklaşık 10 enjeksiyon odası kuruldu ve randevu alan sağlık çalışanlarına yönelik aşılama süreci başlatıldı.
Aşısını yaptıran Başhekim Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan, “Sağlık Bakanlığı’mızın onayı ile başlatılan aşı çalışmaları hastanemizde de başladı. İlk 2 gün hastane çalışanlarımıza aşılarını yapıp daha sonra vatandaşlarımızı aşılamayı bekleyeceğiz. Tünelin sonunda ışık görünmüştü zaten. İnşallah bu aşı ile bu pandemi belasından kurtuluruz. İlimize yaklaşık 10 bin sağlık çalışanı olduğu için 10 bin aşı geldi. Fakat aşılama yapıldıktan sonra vatandaşlarımız rahata kavuştuk, diye düşünmesin; mutlaka maske, mesafe ve temizlik kurallarına uysunlar. Bu pandemi süreci bitene kadar kurallara devam etmeliyiz” dedi.
Sivas Vali Yardımcısı Yunus Emre Temel, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Fethullah Selçuk Moğulkoç, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Başhekimi Ömer Tamer Doğan, aşı olan sağlık çalışanlarını ziyaret ederek şifa diledi.

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!