Reklam Alanı
Reklam Alanı

Sivas’ta 400 bin kişiye ‘Temel afet eğitimi’ verilecek

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Sivas’ta 400 bin kişiye ‘temel afet eğitimi’ verilecek

​SİVAS’ta Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından 400 bin kişiye ‘Temel afet eğitimi’ verilmesi hedefleniyor. Sivas AFAD Müdürü Nazif Ekinci ülke genelinde 100 bin kişiye ise afet çantası dağıtılacağını söyledi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 2021 yılını ‘Afet Eğitim Yılı’ ilan etmesi nedeniyle AFAD Sivas İl Müdürlüğü, toplumda afet farkındalık bilincinin artmasına yönelik çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda yapılan çalışmaları hakkında bilgi vermek için AFAD Sivas İl Müdürü Nazif Ekinci basın mensuplarıyla bir araya geldi. Ekinci, afete hazır bir toplumun daha bilinçli hareket edeceğini söyledi.
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan AFAD İl Müdürü Nazif Ekinci, “2021 yılı İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun talimatlarıyla ‘Afet Eğitim Yılı’ ilan edildi. Afet yılında hedefimiz ülke genelinde 51 milyon, Sivas ilimizde de 400 bin vatandaşımıza temel afet farkındalık eğitimi vermek. Yaklaşık 1,5 aydır yoğun bir şekilde çalışıyoruz ve farklı kesimlere çeşitli eğitimler veriyoruz. 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle toplumda afet farkındalık bilincinin artırılmasına yönelik olarak bir dizi faaliyetler yürütmekteyiz. Sivil Tolum Örgütleri ve afet gönüllülerimize yönelik eğitimlerimiz devam ediyor. Bunun yanı sıra vatandaşlarımıza 1 saatlik temel afet farkındalık eğitimlerimi veriliyor. Verilen bu eğitimler yıl boyu devam edecek. Vatandaşlarımızın afet bilinci noktasında evlerinden dahi eğitim almaları mümkün. Alınan eğitimler ile bilinçli aile ve birey olmaları noktasında yetişmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Vatandaşlar bu noktada eğer afet gönüllüsü olurlarsa ileride meydana gelecek afetlerde daha hazır ve bilinçli hareket eder” dedi.

100 BİN AFET ÇANTASI DAĞITILACAK
Bu yıl ülke genelinde 100 bin kişiye afet çantası dağıtılacağını söyleyen Ekinci, “Bakanlığın yapmış olduğu çalışma ile 100 bin adet afet acil durum çantası yaptırılıyor. Bunlar yapıldıktan sonra da toplumun belirli kesimlerine dağıtılacak. Belediyelerimiz ve diğer imkanı olan gruplarımız da afet çantası yapıp çoğaltarak mümkün mertebe halka dağıttığı taktirde daha geniş tabana yayılır. Afetler anlamında eksik olan hususu da afetler yılı vesilesiyle yerine getirmiş, tamamlamış oluruz diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü:
-Toplantıdan görüntüler
-İl Müdürünün açıklamaları

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI-Ayşe Mine EĞÜZ/SİVAS, (DHA)

Reklam Alanı
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!