Reklam Alanı
Reklam Alanı

Sivas’ta, kısıtlamada sokak hayvanlarına mama bırakıldı 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Arife Defne ARSLAN-Ayşe Mine EĞÜZ/ SİVAS, (DHA) – SİVAS’ta 17 günlük ‘tam kapanma’ sürecinde sokak hayvanları unutulmadı. Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, hayvanseverler ile birlikte sokak hayvanları için belirlenen yerlere mama bıraktı.
Sivas Belediyesi ve hayvanseverler, 17 günlük ‘tam kapanma’ sürecinde sokağa çıkma kısıtlaması ile sokak hayvanlarının yiyecek ve barınma sıkıntısı yaşamaması için harekete geçti. Sivas Paşabahçe mesire alanına ve muhtelif yerlere sokak hayvanları için mama bırakıldı. Etkinliğe Belediye Başkanı Hilmi Bilgin de katıldı.
Son iki yıldır bir imtihandan geçildiğini söyleyen Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, “Bizler de devlet millet kaynaşması ile süreci iyi şekilde atlatmak adına yönetmeye çalışıyoruz. Pandemi döneminden ister istemez sessiz dostlarımız da etkileniyor. Biz Sivas Belediyesi olarak pandemi döneminde sadece hemşerilerimize değil burada bize emanet edilen her canlıya sahip çıkmamız anlayışıyla birlikte özellikle kısıtlamanın olduğu dönemlerde ilimizdeki mesire yerleri başta olmak üzere can dostlarımızın gıdaya ve yeme ulaşması noktasında sivil toplum örgütlerimizle birlikte bu çalışmaları yapıyoruz” dedi. 
‘ONLARIN YANLARINDAYIZ’
Her süreçte hayvanların yanlarında olduklarını söyleyen Hayvan Hakları Federasyonu İl Temsilcisi Özge Nihan Çubukçu ise, “Dünya çok zor bir süreçten geçiyor. Bir hastalıkla sınanıyoruz. Ve insanların yaşadığı bu bunalımın sıkıntılı dönemin arka planında bizim dostlarımızda aynı şeyleri yaşıyor aslında ama onlar arka planda kalıyor. Biz bu dönemde onların mama ve su bulamadıklarını biliyor, onları unutmuyoruz. Havalar ısınıyor ve her geçen gün susuzluk onlar için büyük bir tehlike olacak. Gün geçtikçe yaşanan problemler artıyor fakat Sivas Belediyesi gibi belediyeler can dostlarının yanında. Yine diyorum ki her şeyi devletten beklemeyelim ve kapılarımızın önüne bir kap mama ve su koyalım” diye konuştu. 

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!