Reklam Alanı
Reklam Alanı

Sokağa çıkma kısıtlamasında ‘su’ eylemi

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Salih TEKİN/ERZURUM, (DHA)- ERZURUM’un Palandöken ilçesine bağlı Börekli ve Tepeköy mahallelerinde oturan vatandaşlar, arazilerini sulayacak projenin yıllarca yapılmadığını ileri sürerek sokağa çıkma kısıtlamasında eylem yaptı. Bölgeye gelen Palandöken İlçe Kaymakamı Önder Coşğun’un sorunun çözüleceğine dair söz vermesi üzerine çiftçiler dağıldı.
Merkez Palandöken ilçesine bağlı Börekli ve Tepeköy mahallelerinde yaşayanlar, yaklaşık 50 bin hektarlık tarım arazilerine su taşıyacak boruların yıllardır yapılmadığını ileri sürerek hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının ilk günü eylem yaptı. Traktörleriyle araziye giden yolda toplanan çiftçiler, bu yıl yaşanan kuraklık sebebiyle arazilerinin tamamen susuz kaldığını söyledi. Çiftçilerin eylem yaptığı alana gelen güvenlik güçleri pandemi ve sokağa çıkma kısıtlamasını hatırlatarak dağılmaları uyarısında bulundu.
Su sorunları çözülene kadar bölgeden ayrılmayacaklarını söyleyen çiftçilerle görüşmek için Palandöken Kaymakamı Önder Coşğun, DSİ Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Akif Kaygusuz ve AK Parti Palandöken ilçe Başkanı Haktan Ömeroğlu, bölgeye geldi. Çiftçilerle görüşerek sorunlarını dinleyen Coşğun, Kaygusuz ve Ömeroğlu, su sıkıntısının bir hafta içinde çözüme kavuşturulacağını bildirdi. 
Vatandaşların ısrarları üzerine Kaymakam Coşğun, söz vererek sorunun çözümü üzerinde çalışacağını bildirdi. Kaymakamdan söz alan vatandaşlar, traktörlerine binerek tarlalarına gitti. 
’50 BİN HEKTAR ALANIN SULANMASI LAZIM’
Tepeköy Mahalle Muhtarı Yavuz Karaçavuş, “Sakalıkesik Ovası Sulaması problemimiz yıllardır çözüm bekliyor. 2014 yılında tamamlanarak teslim olması gereken proje bugün olmuş tamamlanmamış. Müteahhit, DSİ’yi DSİ, müteahhidi sorumlu tutuyor. Bugüne kadar Konaklı’dan gelen kar suyu ve yağmurla arazimizi suluyorduk. Ama bu sene kuraklık var. Yaklaşık 50 bin hektar ekili arazinin sulanması lazım. 2014 yılından beri idare ettik ama artık kuraklık sebebiyle çaremiz kalmadı” dedi. 

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!