Reklam Alanı
Reklam Alanı

Sokak köpekleri bakımları yapılıp alındığı köye bırakıldı

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne), (DHA)- EDİRNE’nin Keşan Belediyesi, vatandaşların talebi üzerine Karahisar köyünden aldığı 13 köpeği aşılayıp, kısırlaştırarak küpeledikten sonra tekrar köye bıraktı. Köylülerden bazıları köpeklerin geri bırakılmasına tepki gösterdi. Keşan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Serkan Doğru, yönetmelik gereği köpeklerin rehabilitasyonlarının ardından alındıkları yere geri bırakıldığını söyledi.
Keşan’a bağlı Karahisar köyünde 13 sokak köpeği, köylülerden İ.S. ve M.P.’nin talebi üzerine İlçe Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerince alınarak, sokak hayvanları geçici bakımevine getirildi. Köpekler, aşılanıp, kısırlaştırıldıktan sonra küpelenerek, rehabilitasyon sürecinin ardından alındıkları köye geri bırakıldı. Köyde yaşayan bazı vatandaşlar ise köpeklerin köye geri bırakılmasına tepki gösterdi. Vatandaşlar, belediye yetkililerine ulaşarak, köpeklerin köyde tehlike yaratacağını öne sürdü ve başka bir yere bırakılmasını istedi.
‘TEDAVİLERİNİN ARDINDAN YAŞAM BÖLGELERİNE BIRAKILMIŞLARDIR’
Keşan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Serkan Doğru, köpeklerin aşılama, kısırlaştırma ve küpeleme işlemlerinin ardından rehabilitasyon sürecinin tamamlanmasıyla yaşam alanları olan Karahisar köyüne geri bırakıldığını belirtti. Doğru, “21 Mayıs 2021 tarihinde belediyemiz Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Karahisar köyüne 13 köpek bırakılmıştır. Köpekler, 17 Mayıs 2021 tarihinde Karahisar köyü halkından İ.S. ve M.P.’nin talebi üzerine alınarak Keşan Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi’ne getirilmiş, rehabilitasyonları yapılmış ve tedavilerinin ardından yaşam bölgelerine bırakılmışlardır” dedi.
‘HER CANLININ YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ’
Köyden alınan bir sokak köpeğinin Keşan merkez veya farklı noktalara bırakılamayacağını ifade eden Doğru, “Getirilen köpeklerin rehabilitasyonu tamamlanarak, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun 7’nci maddesinin ‘a’ bendine istinaden, getirildikleri noktalara bırakılmıştır. Belediyemiz ‘5199 sayılı hayvanları koruma kanunu ve uygulama yönetmeliği’ doğrultusunda çalışmalarını hassasiyetle sürdürmektedir. Köyler, belediyemizin sorumluluk alanı içerisinde değildir. Ancak hayvanların refahı için imkanlarımız dahilinde köylerden getirilen hayvanlara da hizmet vermekteyiz. Her canlının yanında olmaya devam edeceğiz. Köyden gelen bir hayvanın Keşan merkeze bırakmamız da söz konusu değildir” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!