Reklam Alanı
Reklam Alanı

Sokak ortasında darp edilen kadının avukatları bildiri yayımladı

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Tolga TAHÇI / İZMİR, (DHA)- SAMSUN’un Canik ilçesinde boşandığı eşi İbrahim Zarap (27) tarafından 5 yaşındaki kızının gözü önünde sokak ortasında darp edilen E.M’nin (24)  avukatları, bildiri yayınlayıp şüpheliye en ağır cezanın verilmesi için çalışacaklarını ve kararın Türkiye’de caydırıcılık konusunda emsal olması için ellerinde geleni yapacaklarını söyledi.
Olay, 6 Mart Cumartesi günü saat 21.00 sıralarında Canik ilçesi Karşıyaka Mahallesi’nde meydana geldi. İbrahim Zarap, kendisinde kalan kızı E.M.’yi annesine teslim etmek için 3 sene önce boşandığı E.M. ile ilçe meydanında bir araya geldi. Zarap, burada E.M.’ye tekme- tokat saldırdı. Zarap’ın yere yığılan E.M.’ye tekme atmaya devam ettiği o anlar da çevredeki evlerden birinde yaşayan bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Vatandaşların müdahale ettiği İbrahim Zarap, gelen polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. E.M. ise ambulansla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Adliyeye sevk edilen İbrahim Zarap, ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan tutuklanıp, cezaevine konuldu.
‘ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ’
Konuyla ilgili bildiri yayınlayan E.M’nin avukatları, zanlı Zarap’ın en ağır cezayı alması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Yayınlanan bildiride, “E.M.’nin fiziksel olarak sağlık durumunun daha iyi olduğunu belirtip, yüreklere su serpmek isteriz. Bugün gelinen noktada kadına yönelik şiddetin kişisel değil; toplumsal bir sorun olduğunu kabul ederek, etkin ve sürdürülebilir politikalarla şiddetin önüne geçilmesi gerekmektedir. Şüphelinin tutukluluk hali devam etmekte ve soruşturma sürmektedir. İlgili davada; Avukat Sahra Düzgün Tucel, Avukat İslam Gezer, Avukat M. Kürşat Ersü, Avukat Sıla Düzgün Ersü ve Avukat Elif Büşra Berber olmak üzere, ekip halinde çalışmamızı sürdürmekteyiz. Şüphelinin eylemlerine uyan en ağır ceza ile cezalandırılması ve bu kararın Türkiye’ de caydırıcılık konusunda örnek bir karar olması için elimizden geleni yapacağız” ifadelerine yer verildi.

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!