Reklam Alanı
Reklam Alanı

Suriye’de iç savaşın mağduru aileler, briket evlere yerleşti

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Alper KORKMAZ- İbrahim MAŞE/ İDLİB, (DHA)- Suriye iç savaşında göçmen durumuna düşen aileler seneler sonra çadırda yaşamaktan kurtularak, Kızılay tarafından yapılan briket evlere yerleşti. Türk Kızılay’ın İdlib’de yaptığı briket evlerden birine yerleşen 6 çocuk babası Züheyr Es Malek, 3 senedir çadır çadır dolaştıklarını sonunda bir evleri olduğunu söyledi.
Türk Kızılay’ı tarafından çadırlarda yaşayan Suriyeliler için İdlib’de inşa edilen briket evlere aileler yerleşmeye başladı. İç savaş sırasında kendi ülkelerinde göçmen duruma düşen ve çadırlarda kalmak zorunda kalan ailelerin seneler sonra korunaklı evleri oldu. 
“BİR EVİMİZ OLDU”
Humus’ta yaşadığı sırada iç savaş nedeniyle ailesiyle birlikte evini terk etmek zorunda kalan Züheyr Es Malek’in, yaşları 1 ile 11 arasında değişen 6 çocuğuyla 3 senedir çadırda yaşıyordu.  3 senedir çadır çadır dolaşan aile yaklaşık bir haftadır Türk Kızılay’ın yaptığı briket evde yaşıyor. Yerleşmeye ve eve eşya almaya çalıştıklarını ifade eden baba Züheyr Es Malek  “Çadır çadır dolaştık. Daha yeni geldik fazla bir eşyamız da yok. Eşyalar bunlar. Bu bölgeye gelip evleri yapanlara çok teşekkür ederim. Şimdi çok mutluyuz, çok sevinçliyiz. Bir evimiz oldu” diye konuştu.
Yine 6 çocuğu olan bir anne iki buçuk yıldır çadırda kaldıklarını, savaş sırasında babasını, eşinin kuzenlerini ve çok sayıda akrabasını kaybettiğini belirterek, ” İlk başta kirada oturduk, çadır kente geçtik. Şimdi buraya taşındık, aileden çok şehidimiz var” dedi.

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!