Reklam Alanı
Reklam Alanı

TBMM Başkanı Şentop, Bosna Hersek heyetiyle görüştü

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

ANKARA, (DHA)- TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Milorad Dodik ve konsey üyeleriyle görüştü.
Meclis Başkanı Şentop, TBMM Tören Salonu’nda, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Milorad Dodik ve beraberindeki Konsey üyeleri Zeljko Komsiç ve Şefik Caferoviç ile bir araya geldi. Şentop, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi heyetinin, iki ülke arasındaki ilişkilerin ulaştığı memnuniyet verici seviyeyi gösteren özel bir ziyaret gerçekleştirdiğini belirterek, “Bizler; aramızdaki tarihi, kültürel ve insani bağlarla birçok farklı alanda yakın iş birliği içerisinde olmamız gerektiği kanaatini taşıyor ve ülkelerimiz arasındaki ilişkileri daha da geliştirmek için karşılıklı gayret sarf ediyoruz” dedi.
Türkiye’nin, Bosna Hersek’te ekonomik kalkınmayı, sosyal entegrasyonu, siyasi uzlaşmayı ve istikrarı desteklediğini kaydeden Şentop, “Milli iradenin tecelligahı olan TBMM’nın başkanı olarak, Bosna Hersek halkının iradesinin sandık yoluyla temsilini sağlayan seçimlerin, içinde bulunduğumuz olağanüstü şartlara rağmen sorunsuz gerçekleştirilmesinden memnuniyet duydum. Sonuçların Bosna Hersek halkı için hayırlı olmasını temenni ederim” diye konuştu.
İki ülkenin parlamentoları arasında sağlam bir gönül bağı olduğunu dile getiren Şentop, “Mart 2020’de Bosna Hersek Parlamentosunun her iki kanadının o dönemki başkanları Dragan Çoviç (Halklar Meclisi) ile Denis Zvizdiç’i (Temsilciler Meclisi) resmi ziyaret için Ankara’da misafir edecektim. Ziyarete günler kala maalesef koronavirüs salgını nedeniyle bu ziyareti ertelemek zorunda kaldık. Halklar Meclisi ve Temsilciler Meclisi başkanlarını en yakın zamanda Türkiye’de ağırlamaktan memnuniyet duyacağım. Parlamenterlerimiz, çok taraflı platformlarda da yakın iş birliği sergilemekte, ülkelerimizin dış politika hedefleri çerçevesinde birçok meselede uyumlu hareket etmektedirler” ifadelerini kullandı.
Şentop, FETÖ’nün Türkiye’de 15 Temmuz 2016’da teşebbüs ettiği hain darbe girişiminde Bosna Hersek’in göstermiş olduğu kararlı ve samimi dayanışma için de teşekkürlerini bildirdi. Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Dodik de ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti.
FOTOĞRAFLI

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!