Reklam Alanı
Reklam Alanı

TBMM’de, satranç turnuvasında dereceye girenler ödüllendirildi

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Besti KARALAR/ANKARA, (DHA)- TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 101’inci kuruluş yılı kapsamında Kamu Denetçiliği Kurumu ile Türkiye Satranç Federasyonu iş birliğinde düzenlenen ’23 Nisan Çevrimiçi Ombudsmanlık Satranç Turnuvası’nda dereceye giren öğrencilerin ödülleri TBMM’de düzenlenen törenle verildi.
Törene, TBMM Başkanı Mustafa Şentop da katıldı. Şentop, TBMM Başkanı olarak bundan sonraki 23 Nisan’larda bu anlamlı etkinliğin devam etmesini istediğini söyledi. Şentop, “Satranç, masa oyunları arasında, tarih boyunca icat edilen en başarılı ve en stratejik oyundur. Böyle bir oyunda başarılı olmak düşünme gücü yüksek bir kişi olmayı gerektirmektedir. Turnuvaya katılan her kardeşimizin de düşünme gücünün yüksek bir seviyede olduğuna eminim. Satranç, Hindistan’da ortaya çıkmış; Çin’de, Orta Asya’da, Mezopotamya’da, Anadolu’da oynandığı yapılan araştırmalarda tespit edilmiş bir zeka oyunudur” dedi.
Satranç oyununun Hintli bir bilge tarafından icat olunduğunun bilindiğini belirten Şentop, “Tarihi 4 bin yıl geriye giden ve insanların ilgisinin sürekli arttığı bu zeka oyunu için, sizin tabirinizle ‘popülerliğini hiç kaybetmeyen yegâne oyundur’ desek yanlış olmaz. Hatta bugün milyonlarca kişi tarafından cep telefonlarına indirildiğini ve en beğenilen oyunlardan biri olduğunu biliyoruz” diye konuştu.
Satrancın, bir oyundan ibaret olmadığını kaydeden Şentop, “Edebiyattır, stratejidir, sanattır, rekabettir velhasıl bizatihi hayatın kendisidir. Satranca, özellikle gençlerin, sizlerin ilgisinin her geçen gün artması beni ziyadesiyle mutlu ediyor. Sizlerin satrançta olduğu gibi maddi ve manevi değerlerimizi korumak için aklınızı, öngörünüzü kullanacağınıza, sabırla ve sebatla çalışacağınıza olan inancım artıyor” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, TSF Başkanı Gülkız Tulay ile protokol üyeleri, turnuvada dereceye giren çocuklara ödüllerini verdi ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!