Reklam Alanı
Reklam Alanı

Tesla, Bitcoin Ödemelerini Kabul Etmeye Yeniden Başlayabilir

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Elon Musk’ın CEO’su olduğu elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Bitcoin ve kripto varlık ödemelerini kabul etmeye yeniden başlayabilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na sunulan üçüncü çeyrek raporuna göre şirket, kripto varlık uygulamasını yeniden başlatabileceklerini söyledi. Belgede şu ifadeler yer aldı:

“Gelecekte, ürünlerimiz ve hizmetlerimiz için kripto para birimlerinde (“dijital varlıklar”) işlem yapma uygulamasını yeniden başlatabiliriz.”

Belge, Tesla’nın 30 Eylül’de sona eren dokuz ay boyunca toplam 1.5 milyar dolarlık BTC satın aldığını belirtti. Ayrıca şirketin 30 Eylül itibariyle dijital varlıklarının adil piyasa değerinin 1.83 milyar dolar olduğunu bildirdi. Tesla, dijital varlıkların uzun süreli potansiyeline dikkat çekti:

“Dijital varlıkların hem yatırım hem de nakde likit bir alternatif olarak uzun vadeli potansiyeline inanıyoruz.”

Bilindiği gibi şirket, bu yılın başlarında Bitcoin ile ödeme kabul etmeye başlamasının ardından Mayıs ayında çevresel kaygılar nedeniyle Bitcoin ödemelerini durdurduğunu açıklamamıştı. Bu ise Bitcoin’de büyük bir düşüş hareketinin başlamasına neden oldu.

Reklam Alanı

Bitcointreasuries verilerine göre Tesla, şu anda mevcut fiyatlarla tahmini 2.7 milyar dolar değerinde yaklaşık 43.200 BTC’ye sahip bulunuyor. Varlıklarının %10’unu sattıktan sonra bile şirket, bu yatırımdan neredeyse 1.3 milyar dolar realize edilmemiş kâr elde etti.

Verilere göre Tesla, yaklaşık 114.000 BTC’ye sahip olan büyük Bitcoin destekçisi Michael Saylor’ın CEO’su olduğu MacroStrategy’den (yeni şirketleri) sonra en fazla BTC varlığına sahip ikinci şirket konumunda yer alıyor. Twitter CEO’su Dorsey’in Square’i ise yaklaşık 8.000 BTC ile listede üçüncü sırada.

Kaynak: Coinkolik

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!