Reklam Alanı
Reklam Alanı

Tokat’ta tam kapanma sonrası iş yerleri dualarla açıldı

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Fatih YILMAZ/TOKAT, (DHA)- TOKAT’ta sanayi esnafı 17 günlük tam kapanmanın ardından dükkanlarını dua ederek açtı.
Türkiye genelinde 29 Nisan Perşembe günü saat 19.00 itibarıyla başlayan 17 günlük tam kapanma dönemi saat 05.00 itibariyle sona erdi. Tokat’ta sabah saatlerinde sanayi esnafı iş yerlerini Sanayi Merkez Cami imamı Ferman Demirci’nin yaptığı dua ile açtı.
17 günlük kısıtlamanın ardından esnafın iş yerlerini açtığını söyleyen Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Fehmi Çankaya, “Bugün hafta başı ve kısıtlamalardan sonra ilk iş günü olduğu için iş yerlerini dualarla açtık. Duamız odur ki, bu kısıtlamalar son bulur. Bu Covid-19 belası başımızdan def olur diye. İnşallah bu kısıtlamalar meyvesini verir de bir daha kısıtlamaya gerek kalmaz diye düşünüyorum. Bu kısıtlamalar ile 1,5 yıldır esnaf ve sanatkarımız çok zor durumlar geçirdi. Halen o sıkıntıları da yaşıyoruz. Hükümetimiz belli destekler verdi. Yerelde valimiz ve belediye başkanımız destek verdi ama yeterli değil. Bizim hükümetimizden talebimiz, borçlarımız tekrar faizsiz ertelenirse esnaf ve sanatkarımızın sicili bozulmaz. Borçlarını ödemeye en azından zamanı olur” dedi. 
Sanayi esnaflarından  Emin Mutlu  “17 günlük aradan sonra dualarla tekrar iş başı yaptık. Tabi bu tür felaketleri önceden tahmin etmek mümkün değil. Ama insanın başına iş geliyor. Biz de bunları yaşadık. Bunları tekrar yaşamak istemiyoruz. Sabırla bu günlere geldik. İnşallah bundan sonra olmaz” diye konuştu. 

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!