Reklam Alanı
Reklam Alanı

Torunlarına organik yumurta yedirmek için yola çıktılar, çiftlik sahibi oldular

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Sefer TALAY/ BURHANİYE (Balıkesir), (DHA)- BALIKESİR’in Burhaniye ilçesinde Sabri ve Aydan Aydınlıgil çifti, torunlarına organik yumurta yedirmek için 3 yıl önce çıktıkları yolda, çiftlik sahibi oldu. 5 tavukla işe başlayan çift, tavukların yanında yüzlerce kaz ve ördeğin de bulunduğu bir çiftliğin sahibi oldu.
Burhaniye’de Sabri Aydınlıgil ile eşi Aydan Aydınlıgil, torunlarına organik yumurta yedirmek için Hacıahmet Mahallesi kırsalında 5 tavuk ile organik yumurta üretimine başladı. Zamanla tavukların sayısını artıran çift, komşularına da organik yumurta satmaya başladı. Çift, geçen yıl da kaz beslemeye başladı. Tavukların yanı sıra, kaz ve ördek yumurtasının da üretildiği çiftlik, kısa sürede ilgi odağı oldu. 2 çocuk ve 2 torun sahibi Aydınlıgil çifti, hayvanlara gözü gibi bakarken, pandemi döneminde de can sıkıntısı yaşamadı. Eşinin kendisine büyük destek verdiğini anlatan Aydan Aydınlığil, işi büyüterek en azından 2- 3 kadına da iş vermek istediğini söyledi.
‘PANDEMİ DÖNEMİNDE İYİ GELDİ’
Zeytin ağaçlarının arasındaki çiftlikte şimdilerde kaz ve ördek sesleri yankılanıyor. İşini çok sevdiğini anlatan Aydan Aydınlıgil, “Torunlarımız organik yumurta yesin diye, çıktığımız bu yolda, tüm evlere, evlerdeki tüm çocuklara organik yumurta vermek istiyoruz. Tavuk işi devam ederken, eşime kaz çiftliği kurmak istediğimi söyledim. O da kabul etti. Şu anda kaz çiftliğimizi de kurduk. Çok da talep var kaza. Ama bunu ilerletmek, ilerlerken de en azından 2- 3 kadına destek olmak istiyorum. Burada onlara iş vermek istiyorum. Bu pandemi döneminde burası bize çok iyi geldi. Pandemiyi hiç anlamadık. Çocukları, herkesi buraya bekliyoruz. Doğayla, toprakla tanışsın istiyoruz. Kendileri beslesinler, yumurtaları kendileri toplasınlar istiyoruz. Kaz sadece Kars’ta değil, Burhaniye’de de yetiştirilir, bakılır. Burhaniye’de bir kaz çitliği var artık. Gelip, kazları yerinde görüp, alabilirsiniz. Biz size onları temizlenmiş olarak veriyoruz” dedi.
Hayvanları sevdiğini söyleyen Sabri Aydınlıgil ise şunları söyledi: “Çocukluğumdan beri kaz, ördek gibi kanatlı hayvanlara karşı bir zaafım vardı. Hayvan yetiştirmeyi çok istiyordum. Ama amatörce idi. Şimdi eşimle beraber yarı profesyonel üretim yapmaya gayret ediyoruz. Bütün dostları ve dışarıdan gelen konukları, çiftlikte ağırlamak bizim için şereftir. Kendileri toprakla tanışsın. Kazları seyretsinler. Amacımız bu pandemi döneminde biraz faydalı olabilmek” diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

 

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!