Reklam Alanı
Reklam Alanı

Trenler, tam kapanma öncesindeki sefer saatlerinde hizmet verecek

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

ANKARA, (DHA)- TÜRKİYE Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), Yüksek Hızlı Tren (YHT) ve bölgesel trenler ile Marmaray ve Başkentray seferlerinin, 17 Mayıs’tan itibaren tam kapanma öncesindeki sefer saatlerine göre hizmet vereceğini açıkladı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürlüğü, tam kapanma süresinin sona ereceği 17 Mayıs’tan itibaren uygulanacak tren seferleriyle ilgili yazılı açıklama yaptı. Buna göre; YHT’ler, Ankara-Eskişehir-İstanbul, Ankara-Konya ve Konya-Eskişehir-İstanbul hatlarında sosyal mesafenin korunması amacıyla yüzde 50 kapasiteli olarak hizmet vererek günde toplam 22 sefer yapacak. Tren biletlerinin temini sırasında Hayat Eve Sığar (HES) kodunun ibraz edilmesi zorunlu olacak. YHT’ler, tam kapanma uygulamasından önceki tarifelerine göre sefer yapacak. Konya-Karaman arasında YHT bağlantılı kombine taşımacılık yapılacak.
Bölgesel trenler ise kapanma öncesi dönemdeki tarifeye göre işletilecek. Marmaray, sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde 30 dakika, diğer günlerde Zeytinburnu-Maltepe arasında 8 dakika, Halkalı-Gebze arasında 15 dakika aralıklarla hizmet verecek. Başkentray da sokağa çıkma kısıtlamasının olmadığı günlerde Sincan-Kayaş arasında 15 dakika, kısıtlamanın olduğu günlerde ise 30 dakika aralıklarla işletilecek.
Tam kapanma nedeniyle 29 Nisan-17 Mayıs’ta YHT, Marmaray ve Başkentray tren sefer ve saatlerinde değişiklik yapılırken, bölgesel tren seferlerine ara verilmişti. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!