Reklam Alanı
Reklam Alanı

Twitter, Türkiye’de şirket kurduğunu açıkladı!

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Geçtiğimiz günlerde sürekli çökme haberleri ile konuşulan sosyal medya platformu Twitter, ülkemizde resmi olarak bir şirket kurdu.

Twitter zaten daha öncesinde Türkiye’de yasal bir temsilcilik bulunduracağını açıklamıştı. Şirketin kurucusunun ABD merkezli T.I. Red Wing LLC adlı şirket olduğu ve temsilciliğin başına ise ABD’de yaşayan Kevin Cope getirildiği öğrenildi.

Konu ile ilgili olarak internet hukuku uzmanı Prof. Dr. Yaman Akdeniz, Twitter üzerinden “Sosyal medya platformları Türkiye’de yasal temsilcilikler bulunduracaklarını açıkladıktan sonra Google, TikTok ve Twitter (dün) limited şirketler kurdular ve bu şirketlerin bilgileri Ticaret Sicili Gazetesinde yayınlandı. Facebook ve diğerleri ise henüz şirket oluşturmadı.” paylaşımını yaptı.

Twitter’ın 10.000TL sermayesi var

Reklam Alanı

Prof. Dr. Yaman Akdeniz’in paylaştığı verilere göre TikTok’un Türkiye’de yaptığı sermayenin değeri 100bin Türk Lirası, Google’ın Türkiye sermayesinin değerinin ise tam 150bin Türk Lirası iken, Twitter’ın yaptığı sermayenin değerinin ise 10bin Türk Lirası olduğu ortaya çıktı.

Ayırca Twitter’ın kurduğu şirketin konumunun İstanbul Şişli’de olacağı kesinleşti Tüm bu şirketlerin aksine Facebook, halen Türkiye’de şirket kurmuş değil.

Kaynak: Teknolojioku

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!