Reklam Alanı
Reklam Alanı

Twitter’dan beklenmedik Türkiye hamlesi

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Facebook, Instagram, TikTok gibi sosyal medya platformları ile rekabet eden ABD merkezli sosyal medya devi Twitter, gönderilere çeşitli emojilerle tepki verme özelliği getiriyor. Twitter “Reactions” adı verilen bu özelliği dünyada ilk olarak Türkiye’de test edeceklerini açıkladı.

Twitter’ın Türkiye’de test edeceği emoji özelliği şu an 5 emojiden oluşuyor. Emojiler arasında gülen yüz, alkış, şaşırmış yüz, üzgün yüz ve kırmızı kalp bulunuyor.

Twitter şu açıklamada bulundu;

“Tepkiler ayrıca, bir tweetin yanında gösterildiğinden, konuşma ilerledikçe diğerlerinin konuşmayı daha iyi anlamalarına yardımcı olacak. Twitter; çok çeşitli insanlara, kültürlere ve topluluklara sahiptir.

Bu nedenle evrensel olarak tanınan ve insanların tweetler hakkında ifade etmek istediklerini temsil eden ve nihayetinde daha anlamlı konuşmaları teşvik eden emojiler bulmaya çalıştık. Bunu yapmak için tweetlerde en sık kullanılan kelimelerin ve emojilerin neler olduğunu araştırdık ve insanların tweetleri okurken neler hissettiklerine ve hangi emojilerin dünya çapında yankı bulduğuna dair anketler gerçekleştirdik.

Reklam Alanı

Tweetlerde en çok kullanılan emojinin gülme emojisi olduğunu bulduk. Aynı zamanda çoğu insan bize ‘komik’, ‘destek’/’neşe’, ‘anlaşma’ ve ‘harika’ etrafında dönen tepkileri hem ifade etmeyi hem de almayı tercih edeceklerini söyledi.”

Yeni özellik kısıtlı bir süre kullanılacak

Emojileri içeren Reactions özelliği Türkiye’de sınırlı bir süre için kullanılabilecek. Önümüzdeki günlerde herkesin kullanımına sunulacak olan özellik ile Twitter Türkiye’deki gözlemlerine göre özelliği dünya genelinde yaygınlaştıracak.

Kaynak: Teknolojioku

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!