Reklam Alanı
Reklam Alanı

UEDAŞ ekiplerinin kırsal alandaki zorlu çalışmaları, dronla havadan görüntülendi

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Semih ŞAHİN/BURSA, (DHA) – 17 günlük sokağa çıkma yasağı devam ederken enerji sektörü çalışanlarının mesaisi aralıksız devam ediyor. Güney Marmara bölgesinde hizmet veren elektrik dağıtım ekiplerinin kırsal alanlardaki hatlara ulaşması ve zorlu çalışmaları drone ile havadan görüntülendi.

Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova’da elektrik dağıtım hizmeti veren Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş.(UEDAŞ), tam kapanma sürecinde elektrik kesintisi yaşanmaması adına tüm bölgede nöbet tutuyor. Yapılan açıklamada, özellikle kırsal bölgelerde sepetli ve arazi aracının ulaşamadığı hatlara yaya olarak ilerleyen ekiplerin, Güney Marmara’daki 5 milyon nüfusa kesintisiz enerji sağlamak için mücadele ettiği kaydedildi.

Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. Sistem İşletme Direktörü Volkan Çelik, “UEDAŞ toplamda 4 ilde 50 bin kilometre enerji dağıtım hattıyla 25 bin trafo üzerinden 3.3 milyon abonesine sürekli ve kesintisiz enerji veren bir dağıtım şirketidir. Bu hizmeti verirken zorlandığımız koşullar oluyor. Sonuçta insana insanla hizmet eden bir sektördeyiz. 50 bin kilometre hat üzerinden enerji dağıtımı yapıyoruz. Dünyanın çevresi 40 bin 75 kilometredir. Yani dünyayı 1.2 kat dolaşan bir elektrik ağ yapımız var. Şebekelerimizin hepsi şehir içinde yer almıyor. Kırsalda da uzun hatlarımız bulunuyor ve onlara müdahalede koşullar zorlu bir hale geliyor” diye konuştu.

Pandemi sürecinde sağlık çalışanları ve kolluk kuvvetleri gibi enerji sektörünün de 7-24 görevde olduğunu belirten Çelik, “Hizmet bölgemizde karantinaya alınan yer olabiliyor. Bu noktada koruyucu tulumlarından her türlü ekipmanına kadar temin ediyoruz. Birinci derecede personelimizin iş sağlığı ve güvenliğini gözetiyoruz. Bu 17 günlük kapanma sürecinde de trafik ve insan yoğunluğunun azaldığı bölgelerdeki bakım çalışmalarımızı tamamlayarak performansımızı en üst düzeyde kullanmaya çalışıyoruz” dedi.

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!