Reklam Alanı
Reklam Alanı

Ulugazi Yağlı Güreşleri 1938’den sonra ilk kez düzenlendi

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Büşra ŞİMŞEK – Kubilay ÖZEV, İSTANBUL (DHA) – 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anısına, 83 yıl aradan sonra ilk kez ‘Ulugazi Yağlı Güreşleri’ düzenlendi. Etkinlikte konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bu alanı güreş sporunun yeniden canlandığı meydan yapmak konusunda kararlıyız” dedi.
İBB tarafından Cumhuriyet’in ilk yıllarında Mustafa Kemal Atatürk’ün anısına düzenlenen ‘Ulugazi Yağlı Güreşleri’ 83 yıl sonra ilk kez düzenlendi. Maltepe Orhangazi Şehir Parkı’nda yapılan yağlı güreş müsabakaları, 8’i altın kemerli başpehlivan olmak üzere yaklaşık 500 pehlivanın katılımıyla gerçekleşti. Mücadele eden 8 başpehlivan arasında Ali Gürbüz, Recep Kara, İsmail Balaban, Orhan Okulu, Mehmet Yeşil Yeşil, Fatih Atlı, Şaban Yılmaz ve Osman Aynur yer aldı. Güreşçiler, 10.Yıl Marşı’nın okunmasının ardından Türk bayrağı ile pistte tur attılar. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun konuşmalarının ardından 64 başpehlivan için kura çekimi yapıldı.
Ulugazi Yağlı Güreşleri etkinliğinde konuşan İmamoğlu, güreş sporunun Mustafa Kemal Atatürk’ten bir yadigâr olduğunu hatırlatarak, “Atatürk’ün güreşi çok sevdiği, kendisinin de çocukken köylerde yaşayan çoğu Türk çocuğunun yaptığı gibi güreş tuttuğu biliniyor.  Bu nedenle 19 Eylül, Atatürk vefat edene kadar güreş müsabakalarının düzenlendiği gün olmuştur. Ulugazi Yağlı Güreşleri’ni bu nedenle 19 Eylül tarihinde düzenliyoruz. Türkler asırlar boyunca güreşe özel bir önem vermiş, güreşi bütün sporlardan üstün görmüşlerdir. Dünyada her ülkenin en başarılı olduğu ve hakim kabul edildiği spor branşları vardır. Bu alanı güreş sporunun yeniden canlandığı meydan yapmak konusunda kararlıyız” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Güreş müsabakaları 
– Protokol görüntüsü
– Ekrem İmamoğlu’nun kürsü konuşması
– Genel ve detay görüntüler

19.09.2021 – Haber Kodu : 210919094

(FOTOĞRAF)

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!