Reklam Alanı
Reklam Alanı

Uzundere’de ‘JES iptali’ sevinci

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Gökçe ADAR/İZMİR, (DHA)- İZMİR’in Karabağlar ilçesine bağlı kırsal Uzundere Mahallesi’ne jeotermal enerji santrali (JES) kuyusu açılması yönündeki projeye karşı köylülerin açtığı dava, iptal kararıyla sonuçlandı. Karardan memnuniyetlerini dile getiren bölge halkından Fatma Yılmazer, “Henüz 3 yaşındaki bebeğini alıp gelen de bastonunu alıp gelen de vardı. Soğuklarda üşüdük, evimizden odun taşıyıp ateş yaktık ama vazgeçmedik. Mutluyuz, gururluyuz” dedi.
Karabağlar ilçesine bağlı kırsal Uzundere Mahallesi’ne şirket tarafından yapılmak istenilen jeotermal santralin projesi, köylülerin açtığı dava sonucu durduruldu. İzmir 1’inci İdare Mahkemesi, 3 kilometrelik bölgede zeytinliklerin bulunması ve sondaj çalışmalarının çevreye zarar vereceği gerekçesiyle planın iptaline karar verdi. Danıştay’ın eksik inceleme nedeniyle kararı bozması üzerine tekrar görülen davada bilirkişi incelemesi yaptırıldı. Bilirkişinin de  planın çevreye zarar vereceği yönünde rapor sunması üzerine mahkeme, JES için bir kez daha iptal kararı verdi.
‘KENDİMİZLE GURUR DUYUYORUZ’
İdare mahkemesinin kararı, Uzundereliler tarafından sevinçle karşılandı. Bölgede yaşayan Cemile Türkeli (46), “Havamızı, ağaçlarımızı zehirleyen, doğamızı bitiren jeotermali koklamamak adına verdiğimiz mücadeleyi çok haklı bir şekilde sonuçlandırdık. Kendimizle gurur duyuyoruz” dedi.
‘GÜNLERCE NÖBET TUTTUK’
İnşaat alanında günlerce nöbet tuttuklarını dile getiren Fatma Yılmazer (61) da “Henüz 3 yaşındaki bebeğini alıp gelen de bastonunu alıp gelen de vardı. Soğuklarda üşüdük, evimizden odun taşıyıp ateş yaktık ama vazgeçmedik. Tahtadan barakalar yaptık. Kararlı, haklı mücadelede mutlu sona ulaşmanın gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.
Süleyman Gür ise “Biz davayı kazanınca Karayolları Genel Müdürlüğü’ne ait olan bu bölgeyi Karabağlar Belediyesi, 3 yıllığına kiralayıp, köyün ağaçlandırma ihtiyacının karşılanması için alanı fidanlık haline getirdi. Çok mutluyuz” dedi.

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!