Reklam Alanı
Reklam Alanı

Vaka oranı en çok artan 5 ilden Erzincan’da ‘koronavirüs’ toplantısı

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Coşkun MENEK/ERZİNCAN, (DHA)- ERZİNCAN’da, koronavirüsle mücadele kapsamında mahalle muhtarları, müftülük personeli ve okul müdürlerine yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün yaptığı açıklamada Erzincan’ı, vaka oranı en çok artan 5 ilden biri olarak açıklamıştı. 
Kentte AFAD Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya; Vali Mehmet Makas, Vali Yardımcısı İhsan Ayrancı, Belediye Başkan Yardımcısı İkram Çamur, İl Müftü Vekili Mehmet Süsün, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Erkan Hirik, daire amirleri, mahalle muhtarları, İl Müftülüğü imam hatip ile müezzin kayyum görevlileri ve okul müdürleri katıldı. Toplantıda konuşan Vali Mehmet Makas, koronavirüsle mücadelede yapılan bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetleri ile denetimlerde mahalle muhtarları, müftülük personeli ve okul müdürlerinin katkısı ile desteğinin önemli olduğunu belirtti. Makas, salgınla mücadeledeki başarı için herkesin tam iş birliği ve dayanışma ruhuyla hareket etmesi gerektiğini kaydetti.
Bugüne kadar koronavirüsle mücadele kapsamında yapılan denetimlerde esnaf ve halkın bilinçlendirilmesi çabası içinde olunduğunu hatırlatan Vali Makas, vaka sayılarının artması nedeniyle yapılan uyarılara rağmen kurallara uymayarak, vatandaşın hayatını riske atan kişilere gerekli cezai işlemlerin tavizsiz uygulanacağını belirtti. Makas, toplantıda müftülük ile cami görevlilerinin görüş ve değerlendirmelerini de dinledi.
Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medyadan bugün yaptığı açıklamada; son haftada 100 bin nüfusta vaka görülme oranının en çok arttığı 5 il olarak Erzincan dahil Kastamonu, Çankırı, Yalova ve İstanbul’u açıklamıştı. 

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!