Reklam Alanı
Reklam Alanı

Vali Bilmez: Bu yola çıkanların kahraman olduğunu biliyoruz

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Behçet DALMAZ/VAN, (DHA)- İÇİŞLERİ Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü, Van’daki güvenlik korucularına hizmet içi eğitim semineri verdi. Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, “Bu bölgede köy korucusu olmak ilk başlarda bir bedel, cesaret istiyordu. Bu yola çıkanların kahraman olduğunu biliyoruz, bir kısmı şehit oldu. Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.
İl Emniyet Müdürlüğü konferans salonundaki seminerin açılışına Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, İller İdaresi Genel Müdürlüğü Korucular Daire Başkanı Eyüp Özdemir, Vali Yardımcısı Ömer Faruk Canpolat, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Sahil Güvenlik Komutanı Yüzbaşı Fırat Arslan, ilçe kaymakamları ve güvenlik korucuları katıldı. Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması ve korucuların tanıtım filminin izlettirilmesi ile başlayan programda konuşan Vali Bilmez, jandarmanın bir parçası olan güvenlik korucularının profesyonelce operasyonlara katılan bir birim olduğunu söyledi.
‘TERÖR ÖRGÜNÜ BERTARAF ETMEK İÇİN TASARLANMIŞ’
Güvenlik korucularının her türlü alanda görev yaptığına anlatan Vali Bilmez, “Koruculuk sistemi bölgemize, ülkemize musallat olan terör örgütünün etkilerini bertaraf etmek, köylümüzün köyünde güvenliğini sağlamak için tasarlanmıştır. Bugün geldiğimiz noktada, güvenlik korucularımız artık jandarmanın bir parçası olmuş, terörle mücadele ve asayişin sağlanmasında her alanda görev yapan bir güvenlik birimi haline gelmiştir. Bu bölgede köy korucusu olmak ilk başlarda bir bedel, cesaret istiyordu. Bu yola ilk çıkanların kahraman olduğunu biliyoruz. Bir kısmı şehit oldu. Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.
‘KENDİ HAYATINIZA DA DİKKAT ETMELİSİNİZ’
Vali Bilmez, güvenlik korucularının düzen ve asayişi sağlayan bir kişi olarak önce kendi hayatında düzene, kurallara, mevzuata uyan kişi olması gerektiğini ifade ederek “Koruculuk sisteminin sizin üzerinizden tartışılmaması için kendi hayatımıza dikkat etmelisiniz. Göçmen, uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele, asayiş ve düzen, huzurun sağlanması için görev yapıyorsunuz. Çocukların daha iyi eğitim alması için başka alanlarda da görev yaptığınızı biliyoruz. Jandarmanın bir parçası, unsuru olduğunuzu hiçbir zaman unutmayacağız. Rabb’im birliğimizi, beraberliğimizi daim eylesin. Art niyetli şer odaklarına fırsat vermesin. Birbirimize bağlanacağız, yumruk gibi olacağız. Bu terörü birlikte yok edeceğiz. Seminerimizin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
‘MADDİ VE MANEVİ YANINIZDAYIZ’
İller İdaresi Genel Müdürlüğü Korucular Daire Başkanı Eyüp Özdemir ise bölücü terör örgütü PKK’nın 1984 yılından itibaren Doğu ve Güneydoğu’da başlattığı silahlı eylemlerini arttırması ve bölge halkına yönelik katliamlara başlaması üzerine koruculuk sisteminin kurulduğunu hatırlattı. Korucular Dairesi Başkanlığı olarak korucuların temel meseleleri ile ilgilenmeye önem verdiklerini vurgulayan Özdemir, “Maddi ve manevi olarak korucularımızın yanındayız ve her daim destek veriyoruz. Bu seminerimizin amacı da milli ve manevi değerlerimize sahip korucularımızın akademik ve operasyonel destek sağlayarak görevlerini daha rahat şekilde yapmalarına yardımcı olmak, moral ve motivasyonunu artırmaktır. Güvenlik korucuları, bölgede bölücü terör örgütünün korkulu rüyası olmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.
‘YÖRE HALKINDAN BÜYÜK DESTEK GÖRÜYOR’
İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez de koruculuk sisteminin yöre halkından büyük destek gördüğünü vurgulayarak, şunları söyledi:
“Güvenlik korucularımız her operasyonda, yöreyi bilmeleri, tanımaları, araziye hakim olmaları nedeniyle güvenlik güçlerinin yanında kahramanca, canlarını esirgemeden, büyük bir fedakarlıkla mücadeleye katkı sağlamışlardır. Bu uğurda şehit olan güvenlik korucularımıza rahmet, gazilerimize sağlıklı günler diliyorum. Güvenlik koruculuğu sistemi son terörist etkisiz hale getirilene kadar azim ve karalılıkla devam edecektir. Bu eğitimin hayırlı olmasını diliyorum.”
Seminer, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuzhan Aydın’ın eğitimi ve soruları cevaplamasıyla sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!