Reklam Alanı
Reklam Alanı

Van Gölü kıyıları, yamaç paraşütçülerin yeni adresi oldu

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Gülay KUYUCU/VAN, (DHA)- VAN Gölü sahilleri, yamaç paraşütü tutkunlarına ev sahipliği yapıyor. Tuşba ilçesinin Van Gölü kıyısındaki Ayanıs Mahallesi’nde Van Gölü ve Süphan Dağı manzarasına karşı uçuş gerçekleştiren Ömer Orhan, bölgenin yamaç paraşütü için çok güzel lokasyon olduğunu söyledi. 
Türkiye’nin en büyük gölü olan Van Gölü’nün eşsiz güzellikteki koyları, son günlerde yamaç paraşütü tutkunlarının adresi oldu. Turkuaz mavisi rengi suyuyla yaklaşık 1700 rakımdaki Van Gölü, yamaç paraşütçülerine ev sahipliği yapıyor. Paraşütçüler merkez Tuşba ilçesine bağlı Ayanıs Mahallesi’ndeki Göktepe’den uçuş yaparak güzel manzaranın keyfini çıkarıyor.
‘VAN GÖLÜ VE SÜPHAN’A KARŞI UÇUŞ YAPIYORUZ’
Gökyüzü Yamaç Paraşütü Topluluğu üyesi Ömer Orhan, yaklaşık 1,5 yıldır Van’da yamaç paraşütü yaptıklarını söyledi. İlk başladıklarında kentte yaklaşık 5 pilotun bulunduğunu fakat şu anda sayının yaklaşık 100’e çıktığını söyledi. Van’da farkındalık yarattıklarını belirten Orhan, “Uçtuğumuz tepe, Göktepe ve Ayanıs bölgesinde bulunuyor. Gölün en temiz olan yerinde konaklıyoruz. Ve uçuşlarımızı Van Gölü’ne seyir olarak yapıyoruz. Karşımızda çok güzel bir Süphan Dağı var. Yamaç paraşütü için Fethiye, dünyanın en iyi yerlerinden biri ama burada da muhteşem göl manzarası var ve Fethiye ve Alanya’dan pek farklı olduğunu düşünmüyorum. İran’dan yılda yaklaşık 1 milyon turist buraya geliyor bu etkinliklerle de tanıtabiliriz” diye konuştu. 
Yamaç paraşütü yapmak için bölgeye gelen bazı vatandaşlar da ilk kez deneyimledikleri yamaç paraşütünü çok sevdiklerini söyledi. Uçuş yapan Dilan Çiftçi ise, “Uçuşumuz çok güzel geçti. Çok mutlu oldum çok güzel bir deneyimdi benim için. Van’da olan herkesin yapmasını tavsiye ediyorum” diye konuştu. 

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!