Reklam Alanı
Reklam Alanı

Van’da baraj gölü dondu

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Barış KUL/ERCİŞ (Van), (DHA)- VAN kent merkezi ile Erciş’te, beklenen kar yağışı henüz olmazken, soğuk hava ise etkisini sürdürüyor. Hava sıcaklığının geceleri sıfırın altında 20 dereceye kadar düştüğü Erciş’in kırsalında bulunan ve kuraklık nedeniyle su seviyesi düşen Koçköprü Baraj Gölü’nün yüzeyi, tamamen buzla kaplandı.
Erciş ilçe merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan, bölgenin enerji ile sulama suyu ihtiyacının karşılandığı 65 milyon metreküp kapasiteli Koçköprü Barajı, kuraklık nedeniyle 21 milyon metreküp su seviyesine düştü. Ocak ayının sonlarına gelinmesine rağmen bölgede beklenen yağışların olmaması, endişeye neden olurken, soğuk hava ise etkisini sürdürüyor. Erciş ilçesi ve kırsalında hava sıcaklığının geceleri sıfırın altında 20 dereceye kadar düşmesi, Koçköprü Baraj Gölü’nün de donmasına neden oldu.
Bölge sakinlerinden çiftçilik ile uğraşan, 7 çocuk babası Nuri Yıldızer, baraj gölünde su seviyesinin büyük oranda düşmesi nedeniyle buzlanmanın erken meydana geldiğini söyledi. Her yıl bölgede 1 metreyi aşan kar bulunduğunu belirten Yıldızer, “Bölgede ciddi bir kuraklık yaşanıyor. Bu kuraklık, baraj gölünün su seviyesinin yaklaşık yüzde 70 oranda azalmasına neden oldu. Suların çekilmesiyle su altında kalan bir teknenin de ortaya çıktığını söylemek lazım. Umarım en kasa zamanda beklenen yağışlar olur. Aksi takdirde yaz aylarında sulama yapmak için barajda su bulamayacağız. Koçköprü Barajı’nda aynı zamanda balık da bulunuyor, mevsimin uygun olduğu aylarda balık avcılığı da yapılıyor’’ dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!