Reklam Alanı
Reklam Alanı

Van’da kaçak avlanan 1,5 ton inci kefali ele geçirildi

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Behçet DALMAZ/VAN,(DHA)- VAN’ın Muradiye ilçesinde, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen denetimlerde, kaçak avlanan 1,5 ton inci kefali ele geçirildi. Ölü balıklar İlçe Tarım Müdürlükleri ekiplerince imha edildi.
Van Gölü’nün endemik türü olan, 15 Nisan-15 Temmuz tarihleri arasında üremek için Van Gölü’nden tatlı sulara göç eden ve bu dönemde avlanılması yasak olan inci kefalini korumak için denetimler aralıksız sürüyor. Bu kapsamda, Tarım Orman İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü, Muradiye İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri, Bendimahi Çayı’nda denetimler yaptı. Denetimlerde kaçak avlanan 15 çuval dolusu inci kefali ele geçirildi. Ölü balıklar, ilçe Tarım Müdürlükleri ekiplerince imha edildi.  İnci kefalinin korunması için 3 aylık yasak döneminde jandarma, polis ve zabıta ekipleri de Tarım İl Müdürlüğü’nün yaptığı denetimlere destek veriyor.
FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!