Reklam Alanı
Reklam Alanı

WhatsApp için beklenen hamle geldi!

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Yeni gizlilik politikası ile çok eleştirilen WhatsApp, önümüzdeki günlerde bu politikasını yürürlüğe sokacak. Gizlilik konusunda maalesef ki kullanıcılarını endişelendiren WhatsApp, sunacağı yenilikler ile bunu unutturmaya çalışacak.

WhatsApp’ta bildiğiniz gibi sohbetlerinizi iCloud veya Google Drive‘a yedekleyebiliyorsunuz. Ancak bu yedekler maalesef ki şifresiz olduğu için her telefona kolayca geri yüklenebiliyordu.

Popüler mesajlaşma platformu bu noktada düğmeye basmak üzere. Geçtiğimiz günlerde WhatsApp Web için görüntülü ve sesli görüşme özelliğini sunan sonrasında da kaybolan fotoğraf ve videolar özelliğini test eden WhatsApp, şimdi de sohbet yedeklerini şifrelemek için düğmeye bastı.

WhatsApp‘ın henüz test aşamasındaki bu özelliği sayesinde kullanıcılar sohbet yedeklerini şifreleyebilecek. Sohbet yedeklerini geri yüklemek istediklerinde ise daha önceden belirlemiş oldukları şifreyi girmek zorunda kalacaklar.

Sohbet yedeklerini bu zamana kadar şifrelemeyen mesajlaşma uygulamasının bu konuda çok geç kaldığını söyleyebiliriz. Özellikle yeni gizlilik politikası yüzünden Telegram ve Signal’e kullanıcı kaptıran WhatsApp, ağır darbeler alacak gibi görünüyor.

Reklam Alanı

Daha önce hiç Telegram ve Signal kullanmayanlar bile bu uygulamaları keşfettikçe WhatsApp’tan daha fazla opsiyon sunulduğunun farkına varmış durumda. Bu yüzden rakiplere kaptırılan müşterileri geri kazanmak için WhatsApp’ın çok çabalaması gerekiyor.

Kaynak: Teknolojioku

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!