Reklam Alanı
Reklam Alanı

WhatsApp Web’i parmak izsiz veya yüz tanımasız kullanmayacaksınız!

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News’te Teknolojioku‘ya abone olun

Teknolojioku‘ya Google News’te abone olun

Abone Ol


WhatsApp Web ve Masaüstü biyometrik kimlik doğrulaması alıyor
Milan Nair · 28 Ocak 2021

Reklam Alanı

WhatsApp, Web ve Masaüstü istemcilerine yeni bir güvenlik özelliğini bugün duyurdu. Bu özelliğin adı yeni bir oturumu bir cihaza bağlarken biyometrik kimlik doğrulama olarak isimlendiriliyor. Bu özellik hem Android hem de iOS kullanıcıları için kullanıma sunulacak. Bu gizlilik özelliği sayesinde kullanıcıların yetkisiz olarak WhatsApp Web’e giriş yapmasının önüne geçilecek.

Özelliğin kendisi oldukça basit olacak. Kullanıcının WhatsApp için birincil cihazı ile Web / Masaüstü istemcisi arasında bir güvenlik katmanı sunacak. Oturum açmadan önce WhatsApp, kullanıcının kendisinin olduğundan ve istenmeyen bir kişi olmadığından emin olmak için parmak izi veya yüz kilidi açma gibi biyometrik bir kimlik doğrulaması isteyecektir.

Bu özelliği; Android’de etkinleştirmek için WhatsApp’ı açın. Diğer seçenekler ⇾ Bir Cihaz Bağla’ya gidin. WhatsApp, buradan akıllı telefonunuzun biyometrik kimlik doğrulamasını kurmanız için size rehberlik edecektir.

iPhone’da ise kimlik doğrulamayı ayarlamak için Bir cihaz bağla ⇾ OK seçeneğine tıklayın. Bu işlemden sonra, kullanıcılar WhatsApp’ınızı masaüstü / web istemcisine bağlamayı tamamlamak için ekrandaki QR kodunu tarayabilirsiniz.

WhatsApp, biyometrik bilginin kendisine doğrudan erişemeyecek, yalnızca kullanıcının kimliğini doğrulamak için kullanabilecek.

Kaynak: Teknolojioku

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!