Reklam Alanı
Reklam Alanı

Yarıyıl tatilindeki öğrenciler, kayak pistinde stres atıyor

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

DÜNYANIN sayılı kayak merkezleri arasında gösterilen Erzurum’daki Palandöken Kayak Merkezi, sömestr tatili dolayısıyla öğrencilerle dolup taştı. Kayak pistine dolduran binlerce öğrenci, tatilin keyfini doyasıya çıkarıyor.

Palandöken Kayak Merkezi’ndeki otellerde sömestr tatili nedeniyle doluluk oranı yüzde 70’lere ulaştı. Kar kalınlığının 1 metreyi bulduğu Palandöken’e gelen öğrenciler aileleriyle birlikte tatilin keyfini çıkarıyor. Yarı dönemin stresini Palandöken’in karlı doruklarına bırakacak olan öğrenciler ve aileleri, otellerin ışıklandırılmış pistlerinde gece yarısına kadar kayak yapma imkânı bulabiliyor. Tatilde bu yıl bolca kayak yapmayı planladığını söyleyen Nil Duru Çil, “Okul tatil olunca biz de hemen kayağa çıkalım dedik. Okul dönemi online olduğu için çok zorlayıcı geçti. Bizim için çok verimli olduğunu düşünmüyorum. Sürekli ekran karşısındaydık ve çok yorucuydu. Arkadaşlarımızla dışarıya çıkamamak bizi iyice bunaltmıştı. Biz de bugünlerin telafisini kayarak yapıyoruz” diye konuştu.

Çocuğuna kayak yapmayı öğreten Melike Çakır, “Eşim, Ağrı’nın Doğubeyazat ilçesinde görevli. Koronavirüs nedeniyle uzun zamandır dışarı çıkmıyorduk. Eşim ve ben kayak yapmayı biliyoruz. Bunu çocuğumuza da öğretmek için tatili de fırsat bilerek Palandöken’e geldik. Çok beğendik. Herkese iyi tatiller diliyorum” dedi.

Kayak sezonunun devam ettiği Palandöken’de Rus, Ukrayna ve yerli turistin bulunduğunu belirten Hotel Müdürü Nuh Seçer şunları söyledi:

“Pandemi sürecinde dağdaki bütün oteller sosyal mesafeyi baz alarak kapasitelerine göre doluluk oranlarını netleştirdi. Bizde otelimizde eski doluluk oranımıza göre yüzde 70 oranında misafir kabul ediyoruz. Kayak, odamızdan gelen misafir alanlarına kadar 1,5 metrelik sosyal mesafeyi koruyoruz. Palandöken’deki tüm otellerde bu önlemleri uyguluyor” diye konuştu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Reklam Alanı

-Acemi pistinden genel görüntü

-Kayaklarını kontrol eden çift

-Snowboard yapmaya hazırlananlar

-Kızakla kayan yetişkin ve çocuklar

-Kayak yapmayı öğrenen kızlar

-Snowboard yapan erkek

-Melike Çakır ile röp

-Nil Duruçil ile röp

-Melisa Begüm ile röp

Haber-Kamera: Turgay İPEK / ERZURUM, (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!